Scoop: Tο άκρως απόρρητο WRX STI για το ρεκόρ του Isle of Man TT [video]

Scoop: Tο άκρως απόρρητο WRX STI για το ρεκόρ του Isle of Man TT [video]

Διέρρευσε στο web το ενισχυμένο WRX STI της Prodrive, λίγο πριν από την προσπάθεια για την κατάρριψη του ρεκόρ γύρου στο Isle of Man.

Η Subaru «συνελήφθη» να διεξάγει μυστικά shakedown με ένα πολιτικό WRX STI, με το οποίο φιλοδοξεί να κάνει νέο ρεκόρ τον Μάιο στο Isle of Man TT.

Οι εικόνες δημοσιεύτηκαν στο αμερικανικό website του Road & Track πριν από λίγες ώρες, απεικονίζοντας το αυτοκίνητο σε δοκιμές. Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι το WRX STI είναι σφόδρα βελτιωμένο και φορά φουλ αεροδυναμικό πακέτο, κλωβό ασφαλείας και το εσωτερικό του έχει απογυμνωθεί τελείως.

Με πιο προσεκτική παρατήρηση βλέπουμε το ασυνήθιστο ύψος του αυτοκινήτου που υποδηλώνει πλήρως αναθεωρημένη ρύθμιση στην ανάρτηση προκειμένου να αντεπεξέλθει σε αυτό το κυματοειδές και γεμάτο δύσκολες ανωμαλίες σιρκουί σε δημόσιο δρόμο.

Εξελιγμένο από τη βρετανική Prodrive, το νέο road-legal αγωνιστικό WRX STI αναθερμαίνει τη σχέση του βρετανικού αγωνιστικού οίκου με τη Subaru. Η Prodrive και ο Ιάπωνας κατασκευαστής συνεργάζονται εδώ και 19 χρόνια στο WRC, σχέση που έχει αποφέρει τρεις τίτλους οδηγών και κατασκευαστών.

Ύστερα από την αποχώρηση της Subaru από τα ράλι, αποτελεί ένα είδος παράδοσης για τους Ιάπωνες να επιχειρούν την κατάκτηση του ρεκόρ γύρου στα αυτοκίνητα στο Isle of Man. Το ρεκόρ κατέχει πάλι η Subaru, από το 2014, με το Βρετανό πρωταθλητή Mark Higgins στο τιμόνι.

Η μέση ωραία που πέτυχε ο ατρόμητος Higgins, με ένα άλλο WRX STI ήταν τότε 187 km/h, γράφοντας χρόνο στο γύρο 19’ 26”. Με τέρμα γκάζι στο 80% του γύρου και μπόλικες «απογειώσεις», το σιρκουί του Isle of Man, που είναι χαραγμένο σε δημόσιο δρόμο, θεωρείται ως ένα από τα πιο απαιτητικά παγκοσμίως για την επίτευξη ταχύτερου γύρου. Παρά το στενό δρόμο, τα μεγάλα άλματα και όλων των ειδών τα εμπόδια που τον περιτριγύριζαν, δένδρα, βράχοι, τοίχοι, φανοστάτες, μέχρι και «ξέμπαρκα» πρόβατα, ο Higgins κατάφερε να ανέβει σε ανώτατη ταχύτητα μέχρι και τα 258 km/h στο τιμόνι του 2,5λιτρου STI με τους 300 PS. Για του λόγου το ασφαλές δεν έχετε παρά να δείτε το video που ακολουθεί.

Η Subaru δήλωσε το 2014 ότι η μόνη τροποποίηση που είχε κάνει στο αυτοκίνητο του ρεκόρ ήταν η τοποθέτηση φουλ ρολκέιτζ, αυτόματης πυρόσβεσης, νέων ελατηρίων και ενός σετ πιο μαλακά λάστιχα Dunlop Derezza.

Αναμένεται , σύμφωνα με ό,τι βλέπουμε στο νέο υποψήφιο αυτοκίνητο για το ρεκόρ, αυτή τη φορά η Subaru να έχει επέμβει δραστικά στον κινητήρα. Ειδικά εν κρίνουμε από τη νέα τεράστια πτέρυγα. Ακόμη πάντως και με σημαντικά μεγαλύτερη ισχύ είναι απίθανο ένα αυτοκίνητο να πιάσει το ρεκόρ στις μοτοσικλέτες που από το 2015 το κατέχει ο John McGuinness με χρόνο 17’ 37” και μέση ωριαία ταχύτητα 214 km/h.

Η Subaru αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερα για την προσπάθειά της για νέο ρεκόρ εφέτος πριν από τον αγώνα του Isle of Man TT που ξεκινά στις 30 Μαΐου.

[Πηγή Road & Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube