Rossi εως και το 2018 στο MotoGP και στην Yamaha

Rossi εως και το 2018 στο MotoGP και στην Yamaha

Τα καλά νέα δεν είναι τόσο η συνέχιση της συνεργασίας του Rossi με την Yamaha όσο το ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως και το 2018.

Ο Valentino Rossi θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο MotoGP με Yamaha και μετά το τέλος της σεζόν που μόλις άρχισε στο Qatar, αφού οι δύο πλευρές ανανέωσαν το μεταξύ τους συμβόλαιο για δύο χρόνια ακόμη.

Ο «Γιατρός» θα συνεχίσει με την Yamaha για το 2017 και το 2018. Ο Rossi έχει ιδιαίτερη σχέση με την ιαπωνική εταιρεία, από το 2004 όταν οδήγησε για πρώτη φορά την YZR-M1 στο Welkom Circuit της Ν. Αφρικής. Και πήρε μια εμφατική νίκη. Από τότε, Rossi και Yamaha έχουν κερδίσει 4 παγκόσμιους τίτλους και 53 νίκες, σε δέκα σεζόν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη», δήλωσε ο Rossi. «Ανέκαθεν υποστήριζα ότι θα συνεχίσω να τρέχω όσο μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός και να το διασκεδάζω. Από τότε που επέστρεψα στην Yamaha, το 2013, νιώθω σαν να είμαι ξανά στο σπίτι μου. Κι αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα. Απολαμβάνω να δουλεύω με την ομάδα. Η υποστήριξή τους προς το πρόσωπό μου δεν έχει όριο και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ για αυτό. Ανυπομονώ να οδηγήσω την YZR-M1 στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Ο Lin Jarvis, επικεφαλής της ομάδας της Yamaha, δήλωσε επίσης τρισευτυχισμένος. «Πιστεύω ότι η είδηση της επέκτασης της συμφωνίας μας με τον Valentino ηχεί σαν μουσική στα αυτιά των οπαδών της Yamaha και του MotoGP. Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσουμε την σεζόν», είπε χαρακτηριστικά το αφεντικό της ομάδας.

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πως νιώθει μέσα του ο Lin Jarvis, αφού είναι αυτός που όπως και πέρσι θα πρέπει να κρατήσει τις εσωτερικές ισορροπίες ανάμεσα στον μύθο Rossi και τον καταξιωμένο πλέον Lorenzo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube