Ράλι Ντακάρ: Αύριο η εκκίνηση με… γεύση WRC [video]

Ράλι Ντακάρ: Αύριο η εκκίνηση με… γεύση WRC [video]

Οι συμμετοχές των Loeb και Sainz κόντρα σε αυτές των Hirvonen και Al Attiyah

Ξεκίνησε το 1979 από μια ιδέα του Thierry Sabine και έγινε ο πιο δύσκολος και απαιτητικός αγώνας για οχήματα και οδηγούς. Το Ράλι “Παρίσι-Ντακάρ” μέχρι το 2007 εξελισσόταν επί Αφρικανικού εδάφους. Όμως την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008 όλα άλλαξαν για τον αγώνα-μαραθώνιο. 

Λίγο πριν την εκκίνησή του στις 12:30 το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, οι οργανωτές ανακοίνωσαν επίσημα τη ματαίωσή του για λόγους ασφαλείας. Ο αγώνας θα περνούσε από την Μαυριτανία, όπου λίγες μέρες πριν είχαν φονευθεί 4 Γάλλοι τουρίστες σε τρομοκρατικές ενέργειες και ουδείς ήταν σε θέση να εγγυηθεί για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. 

Τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς ανακοινώθηκε πως ο αγώνας του 2009 θα γινόταν στη νότιο Αμερική και συγκεκριμένα σε Αργεντινή, Χιλή. Εκτοτε ο αγώνας λέγεται απλώς “Ράλι Ντακάρ” και διεξάγεται στη Νότιο Αμερική. 

Αύριο λοιπόν, Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016, ξεκινά ο φετεινός μαραθώνιος, που είναι από πλευράς συμμετοχών τελείως διαφορετικός από άλλες χρονιές. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιανουαρίου, ενώ η διαφορετικότητα σε ό,τι αφορά στις συμμετοχές είναι ότι πολλά μεγάλα ονόματα του WRC θα δοκιμάσουν την τύχη τους στον μαραθώνιο αυτό. 

Ξεχωρίζει η πρώτη συμμετοχή του Loeb με την Peugeot την ώρα που με την ίδια ομάδα θα αγωνιστεί και ο Carlos Sainz.




Στο στρατόπεδο της ΜΙΝΙ ο Mikko Hirvonen θα βρίσκεται σε ένα από τα μπάκετ, την ώρα που ο περυσινός νικητής (με ΜΙΝΙ και αυτός) Nasser Al Attiyah είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί την περυσινή πρώτη του θέση. 

Συνολικά θα λάβουν μέρος 354 οχήματα, εκ των τα 110 θα είναι αυτοκίνητα, τα 143 μοτοσικλέτες, τα 55 φορτηγά και τα 46 “γουρούνες”.

Τα πληρώματα θα πάρουν εκκίνηση από το  Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και θα τερματίσουν στο Ροζάριο της ίδιας χώρας. Ενδιάμεσα θα περάσουν και από την Ουγιούνι της Βολιβίας, τη στιγμή που η 10η Ιανουαρίου θα είναι ημέρα ξεκούρασης στη Σάλτα της Αργεντινής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube