Ράλι Dakar: O Stephane Peterhansel παίρνει κεφάλι

Ράλι Dakar: O Stephane Peterhansel παίρνει κεφάλι

Τα Peugeot κάνουν το “1-2-3” στη γενική κατάταξη και αναζητούν αντίπαλο

Ο νέος είναι ωραίος λένε, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς. Και ίδου ο Stephane Peterhansel  o παλιός, ο πολυνίκης, που πήρε κεφάλι στον αγώνα και προηγείται στη γενική κατάταξη κερδίζοντας την  6η ειδική του μαραθωνίου. 

Ο “γερόλυκος” στα 50 του χρόνια, ήταν αλάνθαστος σε αυτήν την ειδική και τερμάτισε εμπρός από τον πολύπειρο (σε άλλα τερέν όμως) Loeb κατά 8 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα. Ο “κοντός” βρέθηκε στην 4η θέση της ειδικής και έτσι έχασε και το προβάδισμα στη γενική κατάταξη.

O Loeb αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τόσο με κλαταρίσματα όσο και με τα ηλεκτρονικά του  Peugeot του.

Δεύτερος στην μηκους 542 χιλιομέτρων ειδική διαδρομή τερμάτισε ο Sainz με μόλις 17 δεύτερα διαφορά από τον Peterhansel. Ετσι, στη γενική κατάταξη προηγείται πλεόν ο Peterhansel αλλά με μόλις 17 δευτερόλεπτα διαφροά από τον Loeb και τρίτος είναι ο Sainz με διαφορά 5 λεπτών και 55 δευτερολέπτων από τον πρώτο. Στην τέταρτη θέση παλεύει ο Al Attiyah με το ΜΙΝΙ όντας όμως 15 λεπτά και 19 δεύτερα πίσω από τον πρωτοπόρο. Είναι σαφές πως τίποτα δεν έχει κριθεί, όμως το “1-2-3” της Peugeot δείχνει ποια είναι η δυναμική και ποιος είναι ο κυρίαρχος (σε επίπεδο κατασκευαστή) του φετεινού αγώνα. 

Aπομένει μια ακόμη ειδική, η έβδομη στην περιοχή Σάλτα, πριν τα πληρώματα φτάσουν αύριο στην πολυπόθητη ημέρα ξεκούρασης. Υπενθυμίζουμε ότι η καρό σημαία θα πέσει στις 16 του μήνα στο Ροζάριο της Αργεντινής και μέχρι τότε υπάρχει μπόλικος και δύσκολος δρόμος μπροστά από τους αγωνιζόμενους, οπότε ας μην βιαζόμαστε για συμπεράσματα και κυρίως για προγνωστικά…  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube