Ράλι Dakar: O Nasser Al-Attiyah κερδίζει την 2η μέρα και επιστρέφει στην κορυφή

Ράλι Dakar: O Nasser Al-Attiyah κερδίζει την 2η μέρα και επιστρέφει στην κορυφή

Δύσκολη μέρα για τα Peugeot - “Διασώθηκε” μόνον ο Sainz

Δύσκολη η δεύτερη ημέρα του ράλι Dakar με τη μήκους  518 χιλιομέτρων ειδική από Villa Carlos Paz προς San Juan η ολοκλήρωση της οποίας βρήκε και πάλι τον Al-Attiyah στην κορυφή της κατάταξης. 

Η ποινή των 2 λεπτών που πήρε την Κυριακή μάλλον τον πείσμωσε παρά τον πτόησε και ο οδηγός από το Κατάρ έβαλε το καφάλι κάτω και “πυροβόλησε” με το ΜΙΝΙ καλύπτοντας τη διαφορά και κερδίζοντας την ειδική με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Σε αυτό βοήθησε και η έξοδος που είχε λίγο πριν το τέλος της ειδικής ο Terranova στην οποία έχασε πάνω από 20 λεπτά. Έτσι τα Toyota HiLux των Giniel de Villiers και Bernhard Ten Brinke πήραν τη 2η και 3η θέση στην ειδική και μαζί στη μέχρι στιγμής γενική κατάταξη.

Αντίθετα τα Peugeot αντιμετώπισαν προβλήματα με τον μόνο που διασώθηκε να είναι ο Carlos Sainz που πλέον βρίσκεται στην 6η θέση με διαφορά περίπου 30 λεπτών από τον πρώτο, την ώρα που ο Stephane Peterhansel έχει μια διαφορά μιας ώρας από την κορυφή και ο Cyril Despres βρίσκεται ακόμα πιο πίσω.

Στις μοτοσικλέτες, ο Joan Barreda Bort με τη Honda δείχνει πιο αποφασισμένος να παλέψει και να διεκδικήσει τη νίκη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της γενικής κατάταξης κερδίζοντας τη 2η μέρα τους αντιπάλους του που αντιμετώπισαν προβλήματα. Ο Marc Coma είδε τα ελαστικά του να «τελειώνουν» και οδήγησε τα τελευταία 60 km της διαδρομής σε πιο χαλαρό ρυθμό, με αποτέλεσμα να χάσει 12 λεπτά, ενώ ο νικητής της 1ης ΕΔ, Sam Sunderland, έχασε το δρόμο του στο τελευταίο κομμάτι της ΕΔ και πέρασαν περίπου 2 ώρες για να τον ξαναβρεί. Έτσι, ο Paulo Goncalves, πήρε και σε αυτήν την ΕΔ τη 2η θέση ενώ 3ος ήταν ο Ruben Faria.

Την ίδια στιγμή στα Quad ο Rafal Sonik πέρασε στην αντεπίθεση, κέρδισε την ειδική και πέρασε μπροστά από τους Ignacio Casale και Sergio Lafuente.

Τέλος στα φορτηγά ταχύτερος της ημέρας απεδείχθη ο Eduard Nikolaev με ΚΑΜΑΖ που πέρασε επικεφαλής στη γενική κατάταξη, μπροστά από τους Stacey και Mardeev.

Η 3η ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει τη διαδρομή από το San Juan στο Chilecito, που είναι μικρότερη σε χιλιόμετρα από τη χθεσινή αλλά περισσότερο απαιτητική για πληρώματα και αυτοκίνητα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube