Ράλι Dakar: O Loeb ανοίγει τη διαφορά

Ράλι Dakar: O Loeb ανοίγει τη διαφορά

Ο Sebastien Loeb αύξησε τη διαφορά του στην κορυφή της κατάταξης, κερδίζοντας μια δεύτερη στη σειρά ειδική διαδρομή.

Ο Γάλλος κέρδισε και την 3η ειδική διαδρομή του αγώνα, από το Termas de Rio Hondo στο Jujuy, σήμερα Τρίτη 5/1.

Και αυτή η ειδική συντομεύτηκε λόγω της καταρρακτώδους βροχής, καθώς η εκκίνησή της μεταφέρθηκε εκεί που θα ήταν το πρώτο σημείο ελέγχου (ckeckpoint 1). Ως αποτέλεσμα η διαδρομή μειώθηκε από τα 314 km στα 192, ενώ ακυρώθηκε εντελώς για τα φορτηγά όταν κατέρρευσε τμήμα του δρόμου.

Ο Loeb επανέλαβε το χθεσινό του κατόρθωμα, όντας ο ταχύτερος σε κάθε τομέα (split) χρονομέτρησης, και τώρα είναι επικεφαλής με πάνω από 5 λεπτά διαφορά από τον Giniel de Villiers με το Toyota.

Το «ένα-δύο» της Peugeot χάλασε όταν ο θρύλος του Dakar, Stephane Peterhansel, έκανε μόλις τον 6ο χρόνο σήμερα, σχεδόν 3 λεπτά πίσω από τον συμπατριώτη του, πολυπρωταθλητή του WRC.

Αυτό επέτρεψε στον de Villiers να μπει σφήνα ανάμεσα στα δύο 2008 DKR, αλλά ο Νοτιοαφρικανός είναι μόνο 12” μπροστά από τον Peterhansel.

Ο Carlos Sainz, με το τρίτο Peugeot, ήταν σήμερα ο πλησιέστερος στον Loeb σε ταχύτητα, τερματίζοντας 1’ 23” πίσω του. Ο Ισπανός επιχειρεί να ανέβει ξανά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, αφού ένα πρόβλημα στον κινητήρα τον σταμάτησε για πάνω από 10 λεπτά στην Ε.Δ.2. Με τη σημερινή του επίδοση, ο Sainz ξαναμπήκε στην πρώτη δεκάδα.

Ο περσινός νικητής του αγώνα, Nasser Al-Attiyah, κέρδισε και αυτός έδαφος αφού είχε καθυστερήσει χθες. Έχοντας πέσει στην 9η θέση με ένα σκασμένο λάστιχο στην Ε.Δ.2, ο οδηγός από το Qatar ήταν σήμερα μόλις 2” πιο αργός από τον Sainz και ανέβηκε έτσι στην 5η θέση, 47” πίσω από τον team-mate του στην X-Raid MINI, τον Mikko Hirvonen.

Παρότι ο Loeb έχει ξεφύγει μπροστά, οι επόμενοι παραμένουν κοντά ο ένας στον άλλο, καθώς μόνο 1’ 40” καλύπτει τους Villiers, Peterhansel, Hirvonen, Al-Attiyah και Leroy Poulter, από τη στην θέση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube