Ράλι Dakar: Ένας αναβάτης νεκρός την τρίτη μέρα του αγώνα

Ράλι Dakar: Ένας αναβάτης νεκρός την τρίτη μέρα του αγώνα

Ο Πολωνός Michal Hernik έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες

Η τρίτη ημέρα του αγώνα σημαδεύτηκε από τον θάνατο του Πολωνού αναβάτη, Michal Hernik, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Ο άτυχος 39χρονος αναβάτης βρέθηκε νεκρός δίπλα στη μοτοσικλέτα του, σε απόσταση μόλις 300 μέτρων εκτός διαδρομής, από ελικόπτερο υποστήριξης του αγώνα που τον αναζητούσε όταν είχε χαθεί το δορυφορικό του σήμα και αφού είχε περάσει πολλή ώρα από την εκτιμώμενη άφιξής του στο κοντρόλ της ειδικής διαδρομής. 

Ο Michal Hernik έπαιρνε για πρώτη φορά μέρος στον αγώνα και δυστυχώς, ο γιατρός που επέβαινε στο ελικόπτερο δεν μπόρεσε να του προσφέρει καμία βοήθεια πέρα από το να επιβεβαιώσει το θάνατό του. 

 
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Orlando Terranova με το ΜΙΝΙ πέρασε στην αντεπίθεσή του για να καλύψει το χαμένο χρόνο και κέρδισε την ειδική, ωστόσο στη γενική κατάταξη εξακολουθεί να προηγείται ο Nasser Al-Attiyah (και αυτός με ΜΙΝΙ) με διαφορά περίπου 5 λεπτών από τον De Villiers που ακολουθεί, ενώ ο Terrarnova πέρασε στην 3η θέση. 
 
Αντεπίθεση φαίνεται να εξαπέλυσε και ο Sainz που έκανε τον 4ο χρόνο στην ειδική με τον Stephane Peterhansel να κάνει μεν καλό χρόνο αλλά να μην μπορεί να ξεκολλήσει από την 16η θέση της γενικής κατάταξης. 
 
 

Στις μοτοσικλέτες, ο νεοφώτιστος στο Dakar, Matthias Walkner, με ΚΤΜ κέρδισε την ειδική αφήνοντας πίσω  τον Marc Coma που δείχνει να ανακτά το χαμένο έδαφος και τον Joan Barreda Bort (Honda) ο οποίος διατηρηθεί την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη εμπρός από τους Paulo Goncalves (Honda) και Matthias Walkner.

Στα quad, ο Αργεντινός Lucas Boretto (Honda) κέρδισε την ειδική μπροστά από τους Sebastian Halperin και Rafal Sonik. Ο επικεφαλής της γενικής κατάταξης Sergio Lafuente έκανε τον 6ο χρόνο στην ειδική αλλά εξακολουθεί να προηγείται όλων. 

Στα φορτηγά, νικητής της ειδικής αποδείχθηκε ο Airat Mardeev με ΚΑΜΑΖ και πέρασε επικεφαλής στη γενική κατάταξη, αφήνοντας τον Ales Loprais (ΜΑΝ) στη 2η θέση και τον Andrey Karginov (ΚΑΜΑΖ) στην 3η θέση.

Στην τέταρτη ημέρα του το Dakar αλλάζει χώρα και περνά στο σκληρό τερέν της Χιλής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube