Ράλι Dakar: Η μεγάλη περιπέτεια ξεκίνησε!

Ράλι Dakar: Η μεγάλη περιπέτεια ξεκίνησε!

Σήμερα 4/1 η πρώτη ειδική διαδρομή - Τερματισμός στις 17/1 στο Μπουένος Άιρες

Η μεγάλη μάχη ξεκίνησε χθες στην πρωτέυουσα της Αργεντινής με την τελετή εκκίνησης. Ο… πόλεμος όμως ξεκινά σήμερα Κυριακή 4/1 με την πρώτη ειδική διαδρομή. Και όλοι περιμένουν να δουν αν η Peugeot θα καταφέρει να πάρει την πρωτοκαθεδρία από τη ΜΙΝΙ που τα τελευταία χρόνια μονοπωλεί τις νίκες.

Ράλι Dakar: Η απόλυτη δοκιμασία ανθρώπων και μηχανών, ένας αγώνας που όμοιός του δεν υπάρχει, καθώς οδηγοί και αναβάτες καλούνται να διανύσουν χιλιάδες χιλιόμετρα κάτω αό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και να μέχρι τον τερματισμό. Ο φετινός αγώνας του οποίου η εκκίνηση δόθηκε χθες στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, διασχίζει τριες χώρες (Αργεντινή, Χιλή, Βολιβία) για να τερματίσει κιαι πάλι μετά δύο εβδομάδας, στις 17 Ιανουαρίου, εκεί από όπου ξεκίνησε, στο Μπουένος Άιρες. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι η πρώτη ειδική διαδρομή διεξάγεται  Κυριακή (4/1), ενώ η συνολική απόσταση του αγώνα ξεπερνά τα 9.000 χιλιόμετρα. Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος 144 αυτοκίνητα, 167 μοτοσικλέτες, 68 φορτηγά και 50 quads. 

Από τις συμμετοχές ξεχωρίζουμε αυτές των ΜΙΝΙ με τους Roma Nani-Perin Michel, Nasser Al Attiyah-Matthieu Baumel και Krzysztof Holowczyc.

Απέναντί τους, με στόχο τη νίκη και μόνον επέστρεψε η Peugeot με τα 2008 DKR και τους  Stephane Peterhansel-Jean Paul Cottret, Carlos Sainz-Lucas Cruz και Cyril Despres-Gilles Picard. Για μια διάκριση βέβαια ελπίζουν και θα πολεμήσουν και οι πολύπειροι  De Villiers-von Zitzewitz με το Toyota

Μείνετε συντονισμένοι, η περιπέτεια μόλις ξεκίνησε… 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube