Ράλι Dakar: Ατύχημα με 4 τραυματίες στην εναρκτήρια ειδική

Ράλι Dakar: Ατύχημα με 4 τραυματίες στην εναρκτήρια ειδική

Η ειδική Prologue του Dakar 2016 διακόπηκε όταν MΙΝΙ Κινέζας οδηγού έπεσε πάνω σε θεατές.

Το X-Raid MINI οδηγούσε η Κινέζα Guo Meiling (φωτ. επάνω και κάτω), που συμμετείχε για πρώτη φορά στον αγώνα.

Το αυτοκίνητο βγήκε από το δρόμο σε μια μεγάλη ευθεία, η οποία ήταν χαρακτηρισμένη ως «επικίνδυνη» στο road book.

Οι οργανωτές διέκοψαν αμέσως τον αγώνα για να επέμβουν τα σωστικά μέσα.

Ανακοίνωση της ASO έλεγε: «Οι Οργανωτές ενεργοποίησαν αμέσως όλα τα υπάρχοντα μέσα στον τόπο του συμβάντος: τέσσερα ιατρικά ελικόπτερα, τρία ασθενοφόρα οχήματα της οργάνωσης και οκτώ τοπικά νοσοκομειακά.

«Οι τραυματίες διακομίζονται ταχέως σε νοσοκομεία της περιοχής, μετά από μια αρχική εκτίμηση της κατάστασής τους από το ιατρικό προσωπικό της οργάνωσης που βρισκόταν επιτόπου».

Η ειδική Prologue των 11 km, κοντά στο Buenos Aires, είχε προστεθεί φέτος στο Dakar με κύριο σκοπό να διαμορφώσει τη σειρά εκκίνησης του καθεαυτού αγώνα που ξεκινά σήμερα Κυριακή. Οι χρόνοι πάντως μετρούν για τη γενική κατάταξη.

Μόνο 59 από τους 111 συμμετέχοντες στα αυτοκίνητα είχαν τερματίσει την ειδική πριν διακοπεί από το ατύχημα. Οι υπόλοιποι την έκαναν ως απλή διαδρομή.

Το αποτέλεσμα ήταν έκπληξη, καθώς ο Bernhard ten Brinke με το φορτηγάκι Toyota έκανε τον καλύτερο χρόνο – τον πρώτο του σε Dakar. Ο Ολλανδός νίκησε τον Carlos Sainz (Peugeot) και τον Xavier Pons (Ford Ranger). Ακολούθησαν οι Nasser Al-Attiyah, Nani Roma και Mikko Hirvonen (όλοι με MINI), ενώ οι άλλοι οδηγοί της Peugeot, Peterhansel, Loeb και Despres ήταν στην 9η-11η θέση.

Οι Joan Barreda (Honda) και Ruben Faria (Husqvarna) μοιράστηκαν τη νίκη στις μοτοσικλέτες, κάνοντας τον ίδιο χρόνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube