Ράλι Ακρόπολις: Στην 2η θέση ο Αθανασούλας, τρεις ειδικές πριν το τέλος

Ράλι Ακρόπολις: Στην 2η θέση ο Αθανασούλας, τρεις ειδικές πριν το τέλος

Ενώ ο αγώνας είναι στην μεσημεριανή ανασυγκρότηση, τρεις ΕΔ πριν το τέλος το ελληνικό πλήρωμα είναι στην 2η θέση με μεγάλο προβάδισμα από τον 3ο.

Στο τέλος της πρώτης μέρας οι Αθανασούλας – Παναγιωτούνης είχαν πέσει στην 4η θέση, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την φθορά των ελαστικών. Έκαναν όμως προσεκτικό αγώνα, αντιμετώπισαν ψύχραιμα την λάσπη που δημιούργησε η βροχή που έπεσε στο απογευματινό loop ειδικών του Σαββάτου, έμειναν μέσα στην μάχη και σήμερα κάνουν δυναμικό comeback.

«Πιέσαμε σε αυτή την ειδική, δεν είναι εύκολη, αλλά την απολαύσαμε», δήλωσε ο Αθανασούλας στον τερματισμό της ειδικής. Ενώ ο αγώνας είναι στην μεσημεριανή ανασυγκρότηση, το ελληνικό πλήρωμα είναι στην 2η θέση, 1'18"5 πίσω από τον πρώτο Sirmacis και 35” μπροστά από τον τρίτο Tarabus. «Είναι δύσκολη ειδική, πολύ γρήγορη στην αρχή, αργή και στενή στο τέλος. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο, δεν είναι εύκολα τα πράγματα», δήλωσε ο Tarabus.

O Alexey Lukyanuk έκλεισε την 1η μέρα επικεφαλής, αλλά είχε λάστιχο στο ξεκίνημα της 2ης μέρας δίνοντας την πρωτιά και πάλι στον Sirmacis. «Είναι πολύ σκληρή και δύσκολη ειδική. Μέσα στο αυτοκίνητο είναι πολύ ζεστά, οπότε είναι δύσκολο να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας», δήλωσε ο Sirmacis, ο οποίος πάει ολοταχώς για την πρώτη του νίκη με R5 αυτοκίνητο.

Η καταστροφή για τον Lukyanuk ήρθε όμως στην μεγάλη ειδική του αγώνα, στην Ελάτεια-Καρυά των 33,86 km. Ο Ρώσος κατέστρεψε την εμπρός ανάρτηση, σε μια τρύπα που, όπως είπε, δεν ήταν γραμμένη στις σημειώσεις του. Το πλήρωμα έπρεπε να αλλάξει επί τόπου το μπράτσο της ανάρτησης. Εκεί έχασαν 17’ και ουσιαστικά βγήκαν εκτός αγώνα.

Την ειδική κέρδισε ο Kajetanowicz, που συνεχίζει να ίπταται μετά την χθεσινή τούμπα που τον έθεσε εκτός διεκδίκησης της νίκης. «Απολαύσαμε την ειδική. Τα τελευταία δέκα χιλιόμετρα οι στροφές είναι διαδοχικές. Είσαι συνέχεια από την μία στην άλλη, χρειάζεσαι πολύ κράτημα και δύναμη. Είναι φανταστικά», δήλωσε ο Πολωνός, εκθειάζοντας τον εθνικό μας αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube