Ράλι Ακρόπολις: Πρώτος ο Kajetanowicz στην κατατακτήρια ειδική, 7ος ο Αθανασούλας

Ράλι Ακρόπολις: Πρώτος ο Kajetanowicz στην κατατακτήρια ειδική, 7ος ο Αθανασούλας

Ο πρωταθλητής ERC του 2015 έκανε τον πρώτο χρόνο, ενώ ο Λάμπρος Αθανασούλας είχε ένα πρόβλημα στον πίσω δεξιό τροχό.

Ο Πολωνός Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) ήταν ο ταχύτερος στην Qualifying Stage του SEAJETS Acropolis Rally, νικώντας τον βασικό του αντίπαλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, τον Ρώσο Alexei Lukyanuk (Fiesta R5), για μόλις 0,095”!

Ο Kajetanowicz (φωτ. κάτω) έκανε την ειδική των 3,7 km κοντά στο Service Park της Λαμίας –που ήταν και η πρώτη χωμάτινη ειδική της χρονιάς στο ERC!– σε χρόνο 2’ 19” 938 και θα έχει την πρώτη επιλογή σειράς εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα.

Τρίτος ταχύτερος ήταν ο Ralfs Sirmacis με το Skoda Fabia. Ο 21χρονος Λετονός, που ήταν δεύτερος πέρσι στο ERC Junior (πρωτάθλημα νέων) και κάνει εδώ την πρώτη του εμφάνιση στο τιμόνι ενός αγωνιστικού της κατηγορίας R5, ήταν μόνο 1,732” πίσω από τον πρώτο

O Τσέχος Jaromír Tarabus ήταν 4ος με ένα άλλο Fabia R5, ενώ ο Wojciech Chuchała πήρε μια πολύ καλή 5η θέση με το Subaru Impreza STI της κατηγορίας ERC2 («νορμάλ»). Ο team-mate του Sirmacis, o Raul Jeets, ήταν 6ος με το άλλο Fabia της Sports Racing Technologies, λίγο μπροστά από τον Λάμπρο Αθανασούλα, που ανέφερε έναν περίεργο θόρυβο και κραδασμό από τον πίσω δεξιό τροχό του δικού του Skoda Fabia. «Πρέπει να το ελέγξουμε», είπε στον τερματισμό.

Την πρώτη δεκάδα στην κατατακτήρια ειδική συμπλήρωσαν οι Jarosław Kołtun. Antonin Tlusťák και Federico Della Casa.

Ο David Botka ήταν 11ος, παραπονούμενος για έλλειψη δύναμης από το Citroën DS3 R5 του, όπως και ο Tomasz Kasperczyk, που έχασε πάνω από μισό λεπτό.

Ο Ούγγρος ter Ranga (Mitsubishi Evo IX) ήταν δεύτερος στην ERC2 και 12ος γενικής, μπροστά από τους Giacomo Scattolon, Juan Carlos Alonso, Jose Luis Jacquet Rios and Tibor Érdi Jr, ενώ ο επικεφαλής της βαθμολογίας στην ERC3, ο Πολωνός Łukasz Pieniążek, ήταν ο ταχύτερος στην κατηγορία του με το μικρό προσθιοκίνητο Opel Adam R2. O Τούρκος Murat Bostanci (Fiesta R2) ήταν ο πιο αργός, χάνοντας πάνω από ένα λεπτό σε σχέση με τον Pieniążek λόγω ηλεκτρικού προβλήματος.

(Οι φωτογραφίες είναι από παλιότερα Ράλι Ακρόπολις)

 

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα από την κατατακτήρια ειδική

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube