Ράλι Ακρόπολις: Νίκη για Sirmacis‬, στη 2η θέση ο Αθανασούλας

Ράλι Ακρόπολις: Νίκη για Sirmacis‬, στη 2η θέση ο Αθανασούλας

Θρίλερ στη μάχη για τη 2η θέση στην τελευταία ειδική.

Μεγάλη νίκη για τον Sirmacis‬ στο Ράλι Ακρόπολις. Ο Λιθουανός κέρδισε στον πρώτο του αγώνα με R5 αυτοκίνητο. Πήρε την πρωτοπορία στην 1η ΕΔ και ουσιαστικά δεν την έχασε ποτέ.

Ο Lukyanuk βρέθηκε στο τέλος της πρώτης μέρας επικεφαλής της κατάταξης, όταν του αφαιρέθηκε ποινή 10" που είχε δεχτεί νωρίτερα για άκυρη εκκίνηση. Όμως με το ξεκίνημα της σημερινής μέρας αντιμετώπισε προβλήματα (κλατάρισμα, σπασμένη ανάρτηση) και ουσιαστικά τέθηκε από νωρίς σήμερα εκτός διεκδίκησης της νίκης. Κατάφερε ωστόσο να πάρει την 9η θέση. Μια θέση πιο πάνω, στην 8η, κατετάγη ο Kajetanowicz ο οποίος έχασε 14' όταν τούμπαρε την πρώτη μέρα, αλλά από εκεί και μετά κινήθηκε ταχύτατα κερδίζοντας πολλές ειδικές.  


Ο νικητής του φετινού Ράλι Ακρόπολις R. Sirmacis στην πρώτη του εμφάνιση με αυτοκίνητο R5, ένα Skoda Fabia

Στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης τερμάτισε ο Λάμπρος Αθανασούλας με συνοδηγό τον Ηλία Παναγιωτούνη. Το ελληνικό πλήρωμα έκανε μια κολοσσιαία προσπάθεια. Πιέσε όπου έπρεπε, κινήθηκε έξυπνα στα πονηρά κομμάτια, διαχειρίστηκε έξυπνα την δεύτερη μέρα τα ελαστικά, με τα οποία αντιμετώπισε πρόβλημα την πρώτη μέρα, αλλά λίγο έλειψε να χάσει την δεύτερη θέση.

Μέσα στην τελευταία ΕΔ, ο Αθανασούλας έπιασε τον Peter Ranga με το Lancer Evolution N4 που κινείτο αργά και έχασε χρόνο στην σκόνη του. Το ρεπορτάζ του fiaerc.com αναφέρει ότι ο Αθανασούλας έφτασε στον τερματισμό κλαίγοντας από αγανάκτηση και απογοήτευση, μη γνωρίζοντας αν τελικά κράτησε ή έχασε την 2η θέση.

Τελικά το ελληνικό πλήρωμα πήρε αυτό που του άξιζε και αυτό για το οποίο πολέμησε σκληρά. Την 2η θέση στο 2016 Seajets Ράλι Ακροπολις, έστω για μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου από τον τρίτο Tarabus.

Οι Τσέχοι κάλυψαν όλη τη διαφορά που τους χώριζε από το ελληνικό πλήρωμα εκτός από ένα δέκατο του δευτερολέπτου, που ήταν το καθοριστικό για να ανεβάσει τους Αθανασούλα-Παναγιωτούνη στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Aξιοσημέιωτο ότι και οι τρεις πρώτοι οδηγούσαν Skoda Fabia R5

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

1    KAJETANOWICZ Kajetan - BARAN Jaroslaw    FORD Fiesta R5 
«Ήταν σκληρό ράλλυ για εμάς. Κερδίσαμε βαθμούς, και είμαι χαρούμενος για αυτό. Μπορούμε να παλέψουμε σε κάθε ράλλυ, όπως είδατε».
 
2    LUKYANUK Alexey - KAPUSTIN Roman    FORD Fiesta R5 
«Δύσκολο σαββατοκύριακο, είχαμε κακοτυχία. Πιστεύω ότι οι θεοί ήταν εναντίον μας, αλλά ήταν καλή εμπειρία. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε, και καταφέραμε πολλά».
 
3    TARABUS Jaromir - TRUNKAT Daniel        SKODA Fabia R5
«Χάσαμε χρόνο στην αρχή, προσπαθήσαμε μετά, είχε σκόνη στην ειδική. Είμαστε ευχαριστημένοι με μία θέση στο βάθρο».
 
6    JEETS Raul - TOOM Andrus        SKODA Fabia R5 
«Καλό ράλλυ, με νέο αυτοκίνητο, χωρίς προβλήματα και λάθη».
 
8    KASPERCZYK Tomasz - SYTY Damian        FORD Fiesta R5
«Ήταν δύσκολο σαββατοκύριακο. Η ειδική ήταν τρελή, φρέναρα όλη την ώρα, τα τακάκια μου καίνε».
 
9    ATHANASSOULAS Lambros - PANAGIOTOUNIS Elias    SKODA Fabia R5 
«Για 15 χλμ. ένα αυτοκίνητο ήταν μπροστά μας και δε μας άφηνε να περάσουμε».
 
11    SIRMACIS Ralfs - SIMINS Arturs        SKODA Fabia R5 
«Προσπάθησα για το καλύτερο. Ήταν καλή εμπειρία για το επόμενο ράλλυ».
 
17    CHUCHALA Wojciech - DYMURSKI Daniel    SUBARU Impreza WRX STI
«Ήταν δύσκολο, το πιο δύσκολο ράλλυ για εμάς και το αυτοκίνητο. Ίσως προσπαθήσαμε να πιέσουμε πολύ σε κάποια σημεία, είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube