Πρόγραμμα ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου 2015

Πρόγραμμα ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου 2015

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος έχει ανακοινώσει τα πρωταθλήματα και κύπελλα που απαρτίζουν τους ελληνικούς αγώνες της νέας χρονιάς.

Λίγο πριν τη λήξη της περασμένης χρονιάς η ΟΜΑΕ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων που θα πραγματοποιηθούν ανά την ελληνική επικράτεια μέσα στο 2015.

Το 51ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι αποτελείται από ασφάλτινους και χωμάτινους αγώνες, στους οποίους περιλαμβάνονται και δύο διήμεροι: το Ράλι Λαμίας και το διεθνές Rally of Greece. Παράλληλα έχουν προκηρυχθεί Κύπελλα Ασφάλτου και Χώματος, με έξι και πέντε αγώνες, αντίστοιχα, και όπως πάντα υπάρχουν ξεχωριστά έπαθλα ράλι Β. Ελλάδος, Κεντρικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Κρήτης.

Περισσότερες αλλαγές υπάρχουν στις Αναβάσεις και τους αγώνες Ταχύτητας. Εκτός από τους αντίστοιχους πανελλήνιους θεσμούς υπάρχουν και ξεχωριστά κύπελλα για τη Βόρεια Ελλάδα (μικτό) και τη Δυτική Ελλάδα (Β' ζώνη), αλλά και μια προσπάθεια για προσέλκυση καινούργιων οδηγών. Έτσι έχει προκηρυχθεί Κύπελλο Peugeot 106 S16 – Citroen Saxo VTS, όπου θα συμμετάσχουν αυτοκίνητα ίδιων προδιαγραφών και με λιγότερες επεμβάσεις από αυτές που επιτρέπει η Ομάδα Ν.

Παράλληλα, σε αγωνιστικά της κατηγορίας Formula Saloon μπορούν πλέον να μετατραπούν και ανοικτά αυτοκίνητα. Ανοίγει έτσι ο δρόμος ώστε κάποια από τα ικανότατα Mazda MX-5, Honda S2000, Toyota MR-2 κ.λπ. που μέχρι σήμερα συμμετείχαν μόνο σε trackdays να μετατραπούν σε πραγματικά αγωνιστικά. Αλλά και οι καθαρόαιμες αγωνιστικές κατασκευές πίστας που υπάρχουν στη χώρα μας όπως κάποια Caterham Seven, Ariel Atom, Westfield, Radical κ.α. μπορούν πλέον να τρέξουν στην κλάση FSR της Formula Saloon.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη αγώνων του 2015, το πλήρες ημερολόγιο της χρονιάς, και τον τεχνικό κανονισμό της Formula Saloon που επιτρέπει πλέον και τα ανοικτά αυτοκίνητα. Εκκρεμούν ακόμη οι αντίστοιχες προκηρύξεις για τους αγώνες καρτ, dragster, drift και 4x4.

[Πηγή: ΟΜΑΕ / Φωτογραφία: Auto Ergonomics]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube