Πρεμιέρα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ το Σαββατοκύριακο

Πρεμιέρα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ το Σαββατοκύριακο

Με 57 συμμετέχοντες θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου στην πίστα των Αφιδνών "Kartodromo", η έναρξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καρτ.

Το Πανελλήνιου Πρωτάθλημα Καρτ αλλάζει και το ενδιαφέρον όλων των εμπλεκόμενων έχει αυξηθεί, όπως αποτυπώνουν και οι 57 συμμετοχές που συγκεντρώθηκαν ενόψει του εναρκτήριου γύρου της χρονιάς, που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.).

Οι συμμετέχοντες του αγώνα θα χωριστούν σε 5 διαφορετικές κατηγορίες, τις Mini, Junior, Senior, KZ2 και Club, με τις ηλικίες, τα βάρη και τα ελαστικά που θα χρησιμοποιούνται να έχουν καθοριστεί από τον τεχνικό κανονισμό της φετινής χρονιάς.

Με την ευκαιρία, να εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι η νέα κατηγορία Club που δημιουργήθηκε ώστε νέοι οδηγοί με μικρή εμπειρία, χωρίς ιδιαίτερα δαπανηρή και μακρά προετοιμασία, να μπουν στον πειρασμό να κάνουν τον πρώτο τους αγώνα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Η νέα κατηγορία απευθύνεται σε αυτούς που είτε δεν έχουν κάνει καθόλου αγώνες, είτε δεν έχουν σημαντικές διακρίσεις στο βιογραφικό τους. Κριτήριο για τη δυνατότητα συμμετοχής ενός οδηγού είναι να μην έχει ποτέ τερματίσει ψηλότερα από την 6η θέση της τελικής βαθμολογίας σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ή σε οποιοδήποτε Ελληνικό ιδιωτικό έπαθλο karting. Από εξοπλισμό, γίνονται δεκτές όλες οι μάρκες και τα μοντέλα σασί που διαθέτουν homologation από το 2006 και μετά, ενώ στους κινητήρες υποστηρίζονται όλοι οι δημοφιλείς τύποι TaG και KF.

Τα κίνητρα που δίνει η ΟΜΑΕ στους αθλητές της κατηγορίας είναι σημαντικά! Σε περίπτωση που θέλουν να συμμετάσχουν αποκλειστικά στην κατηγορία Club μπορούν να εκδώσουν ένα νέου τύπου Δελτίο Αθλητή, το C-CLUB, με κόστος μόλις 60. Αν όμως ανοίξει η όρεξη τους και θέλουν παράλληλα να δοκιμάσουν άλλες κατηγορίες και θεσμούς, φυσικά και μπορούν να το κάνουν αναβαθμίζοντας το δελτίο τους σε C-SENIOR, πληρώνοντας απλά την διαφορά. Η συμμετοχή στους αγώνες της κατηγορίας Club είναι και αυτή σε προνομιακή τιμή, μόλις 80, ενώ τα ελαστικά είναι ενιαίου τύπου Dunlop SL3 με κόστος €130 για κάθε σετ. Οι αθλητές δεν είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν φρέσκα ελαστικά σε κάθε αγώνα και αν βρέξει μπορούν να χρησιμοποιήσουν ότι τύπο ελαστικών διαθέτουν. Στο τέλος των αγώνων θα κληρώνεται στους συμμετέχοντες ένα φρέσκο σετ ελαστικών και άλλα δώρα που θα ανακοινώσει στη διάρκεια της σεζόν η ΟΜΑΕ.

H Επιτροπή Karting, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια αθλητές, γονείς και ομάδες,  για την εμπιστοσύνη σε αυτή την προσπάθεια για την αναζωογόνηση του πρωταθλήματος.



1ος Αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καρτ - Πρόγραμμα

Έλεγχος εξακρίβωσης:
  Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, ώρα 14.30-17.00
Παραλαβή Ελαστικών Αγώνα:  Σάββατο  19 Μαρτίου 2016, ώρα  14.30-17.00
Δημοσίευση πίνακα Εκκινούντων: Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, ώρα  18.00 
Ελεύθερες δοκιμές 10΄ ανά κατηγορία: Κυριακή  20 Μαρτίου 2016, ώρα  08.30 
Ενημέρωση αγωνιζομένων: Κυριακή  20 Μαρτίου 2016, ώρα 09.30 (μετά τις ελεύθερες δοκιμές)
Χρονομετρημένες δοκιμές: Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, ώρα 10.00-11.00
Τελικός Α & Τελικός Β: Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, ώρα  11.15-13.45
Τελικός τεχνικός έλεγχος: Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 (με το τέλος του Τελικού)
Απονομή επάθλων: Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 (μετά το τέλος του Τεχνικού Ελέγχου στην πίστα)

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube