Φοβερό ατύχημα στην Ινδιανάπολη [video]

Φοβερό ατύχημα στην Ινδιανάπολη [video]

Ο James Hinchcliffe μεταφέρθηκε στην εντατική και εγχειρίστηκε μετά από (άλλο ένα) σοβαρό ατύχημα στις δοκιμές για το Indy 500

Ο «ρούκι της χρονιάς» για το 2011 έπαιρνε μέρος σε δοκιμές για τον μεγάλο αγώνα των 500 Μιλίων, που θα γίνει αυτό το σαββατοκύριακο, όταν έχασε τον έλεγχο και χτύπησε στον τοίχο με πάνω από 350 km/h.

Διακομίστηκε εσπευσμένα στο IU Health Methodist Hospital όπου και εγχειρίστηκε στο επάνω τμήμα του αριστερού του μηρού. Παραμένει στην εντατική, αλλά έχει τις αισθήσεις του, είναι σε σταθερή κατάσταση και δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με αναφορές, αιτία της σύγκρουσης ήταν η αστοχία της εμπρός δεξιάς ανάρτησης του μονοθεσίου, μία ώρα μετά το ξεκίνημα των δοκιμών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Associated Press, ένας σπασμένος βραχίονας της ανάρτησης διαπέρασε τον μηρό του οδηγού. 

Ο Dixon στην pole position
O Νεοζηλανδός Scott Dixon (Ganassi Chevrolet) έκανε τον καλύτερο χρόνο στις δοκιμές κατάταξης για το φετινό Indy 500, που σκιάστηκαν από διάφορα ατυχήματα με αποτέλεσμα να περιοριστούν σε διάρκεια.

Η μέση ταχύτητα του Dixon (φωτ. κάτω) στους 4 γύρους πρόκρισης ήταν 364,86 km/h. Δίπλα του θα ξεκινήσει ο περσινός πρωταθλητή IndyCar, ο Αυστραλός Will Power (Penske Chevrolet), και την πρώτη σειρά εκκίνησης θα συμπληρώσει ο Γάλλος Simon Pagenaud (Penske Chevrolet).

Πρώτος από τα μονοθέσια με κινητήρα Honda είναι ο Άγγλος Justin Wilson (Andretti Honda) που θα ξεκινήσει από την 6η θέση.

Ο γνωστός μας από την F1, Κολομβιανός Juan Pablo Montoya (Penske Chevrolet) θα ξεκινήσει από την 15η θέση και η πρώτη γυναίκα, η Ιταλίδα Simona de Silvestro (Andretti Honda), από τη 19η θέση μεταξύ 33 προκριθέντων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube