Ο Rossi παίρνει την pole εντός έδρας

Ο Rossi παίρνει την pole εντός έδρας

Ο Rossi πήρε την δεύτερη του pole position στη σεζόν στο Mugello προκαλώντας παραλήρημα στους tifosi.

O Valentino Rossi πήρε την pole position στο Mugello. Είναι η δεύτερή του για φέτος και η πρώτη στην πίστα της Τοσκάνης από το 2008.

Ο Rossi θα ξεκινήσει από την κεφαλή του grid έχοντας νικήσει τον Vinales για μόλις 0,094” στις τελευταίες στιγμές μια περιόδου κατατακτήριων δοκιμών με ιδιαίτερη ένταση. Ο Valentino δεν έμοιαζε ικανός να διεκδικήσει την pole στο μεγαλύτερο διάστημα της περιόδου, καθώς ο Andrea Iannone συνέχισε όπως είχε ολοκληρώσει τις ελεύθερες δοκιμές, γράφοντας τον ταχύτερο γύρο με 1’46”727.

Ο αναβάτης της Ducati, που είχε πάρει και πέρσι την pole position στο Mugello, την είχε στο τσεπάκι ως το τελευταίο πεντάλεπτο, όταν έριξε κι άλλο τον χρόνο του με επίδοση 1’46”607. Όμως ο Rossi δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο «Γιατρός» ακολουθούσε τον Vinales σε έναν γρήγορο γύρο με την αντίστροφη μέτρηση για την λήξη της διαδικασίας να έχει φτάσει ήδη στα 30”. Σε αυτό τον γύρο ο Rossi έγραψε 1’46”504 και κλείδωσε την pole position, αποτυγχάνοντας να σπάσει το ρεκόρ πίστας που είχε κάνει πέρσι με Bridgestone ο Iannone για μόλις 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο Vinales συνέχισε για έναν γύρο ακόμη και φαινόταν ικανός να στερήσει την pole από τον μελλοντικό του teammate στην Yamaha, αλλά απέτυχε για 0,094” και έτσι θα εκκινήσει από την δεύτερη θέση. Στην 3η θέση θα είναι ο Andrea Iannone, ολοκληρώνοντας την πρώτη σειρά του grid. Οι Marquez και Lorenzo ακολουθούν στην 4η και 5η θέση, με τον Aleix Espargaro να γεμίζει την δεύτερη σειρά εκκίνησης.

Αυτή είναι η 53η pole position του Rossi στο MotoGP και η 63 στην καριέρα του στα Grand Prix.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube