MotoGP: O Lorenzo φεύγει από τη Yamaha

MotoGP: O Lorenzo φεύγει από τη Yamaha

H Yamaha ανακοίνωσε την αποχώρηση του Jorge Lorenzo στο τέλος της χρονιάς, με προορισμό την Ducati.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP, Jorge Lorenzo, θα τρέχει του χρόνου με Ducati αφού η Yamaha ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του στο τέλος της χρονιάς.

Ο Lorenzo ανέβηκε στην κορυφαία κατηγορία MotoGP το 2008 ως εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha και έχει μέχρι στιγμής κερδίσει 41 αγώνες και τον παγκόσμιο τίτλο το 2010, το 2012 και το 2015. Όμως η καρποφόρα συνεργασία του με τον Ιάπωνα κατασκευαστή θα λήξει μαζί με τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Οι φήμες ότι ο Ισπανός θα πάει στην Ducati εντάθηκαν τον τελευταίο μήνα, από τότε που ο team-mate του, ο Valentino Rossi, ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του στο GP του Κατάρ.

Ένα νέο συμβόλαιο προτάθηκε από τη Yamaha στο Lorenzo τις ίδιες μέρες, αλλά ο Ισπανός επέλεξε να μην το υπογράψει. Ο επικεφαλής της ομάδας της Yamaha, Lin Jarvis, παραδέχτηκε τότε ότι πίστευε πως ο Lorenzo περίμενε πρόταση από την Ducati.

O Lorenzo δεν αποκαλύπτει τίποτε σχετικά με το μέλλον του, αλλά η μετεγγραφή του στην Ducati προκύπτει ως λογική συνεπαγωγή αφού η Yamaha ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας τους.

Η Ducati θα πρέπει τώρα να αποφασίσει ποιος από τους δύο οδηγούς της θα παραμείνει για να αγωνιστεί δίπλα στον Lorenzo, αφού τόσο το συμβόλαιο του Dovizioso όσο και αυτό του Iannone λήγει στο τέλος της χρονιάς.

Ο Lorenzo δεν αναμένεται να μπορέσει να συζητήσει τα αίτια της απόφασής του όσο παραμένει αναβάτης της Yamaha και στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα στη Jerez θα είναι εκτάκτως δίπλα του ο Jarvis αντί για τον Rossi.

Ο Jarvis είπε το Μάρτιο ότι η Yamaha ήδη «είχε ιδέες» για το ποιον αναβάτη να πάρει αν έπρεπε να αντικαταστήσει τον Lorenzo. O Maverick Vinhales της Suzuki πιστεύεται ότι είναι στην κορυφή της λίστας του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube