Ο Rossi «βλέπει» μηχανική βλάβη πίσω από τη μοιραία πτώση του Salom

Ο Rossi «βλέπει» μηχανική βλάβη πίσω από τη μοιραία πτώση του Salom

Οι διοργανωτές εξετάζουν τη μοτοσικλέτα και την τηλεμετρία για να δώσουν απαντήσεις

Σε δηλώσεις του ο Valentino Rossi εξέφρασε την άποψη πως κάτι μπορεί να συνέβη στην μοτοσικλέτα του Salom που να οδήγησε στην πτώση και τον θανάσιμο τραυματισμό του 24χρονου αναβάτη. 
 
Σύμφωνα με τον «γιατρό» η γραμμή που ακολούθησε ο Salom δεν ήταν αυτή που έπρεπε για να στρίψει αλλά κινήθηκε εντελώς ευθεία.
Δεν ξέρω τι μπορεί να συνέβη είπε. Κάτι στο τιμόνι, το γκάζι ή το φρένο. Δεν ξέρω...
 
Την ίδια άποψη αλλά με άλλα λόγια εξέφρασαν και οι διοργανωτές τους Πρωταθλήματος, τονίζοντας πως «ο Luis δεν έπαιρνε τη γραμμή για να στρίψει, κάτι συνέβη αλλά δεν ξέρουμε τι ακριβώς».
Για το λόγο αυτό τόσο η μοτοσικλέτα του όσο και τα δεδομένα της τηλεμετρίας είναι στη διάθεσή τους για να βγει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.
 
Σε κάθε περίπτωση όλοι συμφωνούν πως ο 24χρονος αναβάτης ήταν ιδιαίτερα άτυχος αφού η μοτοσικλέτα του αναπήδησε πάνω στους ειδικούς αερόσακους και εκείνος που έχοντας πέσει ακολουθούσε την ίδια ακριβώς πορεία με αυτήν, χτύπησε πάνω της. 
 
Στις συζητήσεις που ακολούθησαν το δυστύχημα ακούστηκε και κριτική για το αν στο σημείο εκείνο της διαφυγής από την πίστα έπρεπε ή όχι να υπάρχει χαλίκι. 
Ο υπεύθυνος ασφαλείας Franco Uncini απάντησε πως σε κάποια σημεία πρέπει να υπάρχει άσφαλτος για να μπορούν να φρενάρουν οι αναβάτες και σε κάποια άλλα χαλίκι. Στο συγκεκριμένο σημείο αν πας ευθεία και έχεις χαλίκι δεν μπορείς να φρενάρεις και η πτώση είναι σίγουρη. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube