Ο Robert Kubica θα αγωνιστεί στο Spa, στο Renault Sport Trophy

Ο Robert Kubica θα αγωνιστεί στο Spa, στο Renault Sport Trophy

Ο Πολωνός Robert Kubica επιστρέφει στο θρυλικό Spa για να αγωνιστεί, αυτή τη φορά όχι με F1, αλλά με το πρωτότυπο RS01 της Renault.

Ο πρώην οδηγός F1 Robert Kubica θα αγωνιστεί στο Renault Sport Trophy που διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Spa. Θα τρέξει στην κορυφαία κατηγορία και θα μοιραστεί ένα πρωτότυπο RS01 με τον Γάλλο Christophe Hamon.

Είναι ο προτελευταίος γύρος του θεσμού, και βάσει κανονισμών το αυτοκίνητο πρέπει να μοιράζονται ένας επαγγελματίας και ένας ερασιτέχνης οδηγός αγώνων. Ο Kubica είχε δηλώσει την πρόθεσή του να επιστρέψει στους αγώνες πίστας από πέρσι, όσο ακόμη έτρεχε στο WRC. Αυτή δεν είναι η πρώτη του εμφάνιση σε πίστα μετά το ατύχημά του. Η αρχή είχε γίνει με την συμμετοχή στον αγώνα των 12 Ωρών του Mugello νωρίτερα φέτος, στο τιμόνι μίας Mercedes SLS GT3.

Ο Kubica, στο απόγειο της καριέρας του στην F1, όταν θεωρείτο από πολλούς ο επόμενος πρωταθλητής και υποψήφιος για μία θέση στην Ferrari, είχε ένα ατύχημα σε έναν τοπικού χαρακτήρα αγώνα ράλι στην Β. Ιταλία το οποίο παραλίγο να του στοιχίσει την ζωή, τον Φεβρουάριο του 2011. Ο Πολωνός γλίτωσε τα χειρότερα αλλά η σοβαρή αναπηρία στο χέρι του δεν του επέτρεψε να επιστρέψει στα GP.

Ο Kubica έχει ήδη δοκιμάσει το αυτοκίνητο: «Αισθάνθηκα άνετα από την αρχή», δήλωσε. «Με ενθουσίασαν οι δυνατότητες του πλαισίου και η δύναμη των φρένων. Μου έκανε εντύπωση πόσο αργά μπορούσα να φρενάρω. Καθώς επίσης και η παντελής έλλειψη κλίσης στις στροφές, ακόμη και όταν πίεζα στο όριο της πρόσφυσης. Ανυπομονώ να οδηγήσω στο Spa, όπου θα παίξει ρόλο και το σημαντικό downforce που αναπτύσσει το αυτοκίνητο».



Ο Πολωνός έχει μια μακρόχρονη σχέση με την Renault, όντας μέλος του προγράμματος ανάπτυξης νέων οδηγών από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Στην συνέχεια κέρδισε το πρωτάθλημα Formula Renault 3.5 το 2005 και κέρδισε την θέση δοκιμαστή στην ομάδα F1. Ακολούθησε η καριέρα του στην ομάδα της BMW, αλλά όταν οι Γερμανοί αποχώρησαν, η Renault είχε και πάλι ανοιχτή την αγκαλιά της να τον υποδεχτεί.

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube