Η επιστροφή του Kubica στις πίστες

Η επιστροφή του Kubica στις πίστες

Ο Robert Kubica επέστρεψε στους αγώνες πίστας και συγκεκριμένα σε αγώνα αντοχής, στο τιμόνι μιας Mercedes SLS GT3.

Ο Robert Kubica επέστρεψε στους αγώνες πίστας. Αγωνίστηκε στις 12 Ώρες του Mugello, με τιμέι τον Martin Prokop από το WRC αλλά η προσπάθεια τους δεν είχε την εξέλιξη που θα ήθελαν.

Ο αγώνας αυτός ήταν ο πρώτος σε πίστα για τον Kubica μετά το ατύχημα σε ράλι που του δημιούργησε πρόβλημα στο χέρι και τον υποχρέωσε να διακόψει την καριέρα του στην F1. Επειδή όμως η τέχνη δεν ξεχνιέται, και παρότι δεν είχε μεγάλη εμπειρία από την Mercedes SLS GT3 που οδηγούσε, ο Πολωνός πήρε την 3η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές και έδειξε ότι είχε την ταχύτητα για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά είδε τις ελπίδες του για βάθρο να κάνουν φτερά όταν κατέρρευσε η ανάρτηση. Το πρόβλημα προέκυψε από ένα τζαρτζάρισμα με την #32 Ferrari στους πρώτους γύρους, σε μια μονομαχία για την 2η θέση. Μετά την επαφή ο Kubica έπεσε στην 4η θέση όπου και διατηρήθηκε μέχρι να σπάσει η ανάρτηση, λιγότερο από 15’ μέσα στον αγώνα.

«Όταν φρέναρα για την τελευταία στροφή η ανάρτηση κατέρρευσε. Οπότε μπήκα κατευθείαν στα pits. Ευτυχώς, γιατί αν είχα κάνει την ευθεία και το πρόβλημα παρουσιαζόταν στην πρώτη στροφή, με τόσα χιλιόμετρα, δεν ξέρω που θα είχα καταλήξει», δήλωσε ο Kubica.

Το αυτοκίνητο επέστρεψε στον αγώνα, έχοντας όμως χάσει 20 γύρους μέχρι να επισκευαστεί. «Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε εμπειρίες», δήλωσε ο Kubica. «Χαίρομαι που το αυτοκίνητο έιναι ξανά στην πίστα ώστε και ο Martin (Prokop) να το απολαύσει την συνέχεια».

Σε ερώτηση για τα μελλοντικά του σχέδια, ο Πολωνός οδηγός απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση. Δεν απέκλεισε ωστόσο τίποτα. «Είναι ο πρώτος μου αγώνας GT, ο πρώτος μου αγώνας αντοχής. Είναι πολύ διαφορετικό από ότι έχω οδηγήσει ως τώρα. Όπως έιπα, ήρθαμε να κερδίσουμε εμπειρίες. Ίσως να κάνουμε κι άλλους αγώνες, ίσως να οδήγήσω κάτι πολύ διαφορετικό... Δεν ξέρω ακόμη. Τα καινούρια πράγματα έχουν πάντα ενδιαφέρον». Απέφυγε επίσης να τοποθετηθεί στην ερώτηση αν βλέπει τον εαυτό του στο LeMans σε ένα δύο χρόνια, με την ατάκα: «εδώ δεν ξέρω τι θα κάνω την άλλαη βδομάδα, πως μπορώ να προβλέψω τα επόμενα δύο χρόνια;»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube