O Kubica σκέφτεται την επιστροφή του στις πίστες

O Kubica σκέφτεται την επιστροφή του στις πίστες

Ο Πολωνός θεωρεί πως το WRC δεν του προσφέρει πλέον όσα περιμένει από τους αγώνες

Νέες δηλώσεις του Πολωνού οδηγού στο περιθώριο του Ράλι της Ισπανίας, αναζωπυρώνουν τα σενάρια περί αποχώρησής του από το WRC.

Ο Robert Kubica που ήθελε αλλά δεν κατάφερε την πλήρη ένταξή του σε μια εργοστασιακή ομάδα του WRC, δήλωσε πως δεν ξέρει ακριβώς τί θα κάνει το 2016, όμως έχει πολλά στο μυαλό του. Σίγουρα - συμπλήρωσε αναφερόμενος στο WRC -  θα είναι έκπληξη αν ακολουθήσω όλους τους αγώνες του θεσμού. 

Μιλώντας για την πορεία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι ο Kubica είπε πως πριν τρία χρόνια όταν ξεκίνησε την εμπλοκή του σε αυτό αναζητούσε μια νέα πρόκληση μετά το ατύχημα που είχε. Ωστόσο, τρία χρόνια μετά, το ανήσυχο πνεύμα του Πολωνού φαίνεται να αναζητά νέες συγκινήσεις και προσανατολίζεται σε επιστροφή στους αγώνες πίστας. Αλλωστε ο Kubica είχε οδηγήσει παλαιότερα και μια Mercedes προδιαγραφών DTM. 

Πλέον, το πιθανότερο σενάριο είναι μια επιλεκτική συμμετοχή του σε WRC και η παράλληλη συμμετοχή του σε κάποιους αγώνες πίστας οι οποίοι όμως δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι θα είναι και σε ποιον θεσμό ακριβώς. 

Ο Πολωνός στα τρία χρόνια συμμετοχής του στο WRC αποδείχτηκε ταχύς κάνοντας σε πολλές περιπτώσεις κορυφαίους χρόνους, ωστόσο πολλοί του προσάπτουν έλλειψη σταθερότητας. 

Ο ίδιος είχε παλαιότερα εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στο WRC2  όπου θα μπορούσε να διεκδικήσει νίκες σε επίπεδο γενικής και ίσως και τίτλο. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube