Ο Barrichello στο Le Mans 2017

Ο Barrichello στο Le Mans 2017

Ο βετεράνος της F1 θα βάλει στο βιογραφικό του και μία συμμετοχή στον διασημότερο 24ωρο αγώνα αντοχής του πλανήτη.

Ο έντεκα φορές νικητής GP στην F1, Rubens Barrichello, θα πάρει μέρος στο φετινό 24ώρο αγώνα Le Mans.

Ο Βραζιλιάνος θα οδηγήσει μια Dallara-Gibson P217 στην κατηγορία LMP2. Θα είναι μέλος της ομάδας Racing Team Netherlands, και θα μοιραστεί το αυτοκίνητο με τον Jan Lammers, νικητή του αγώνα το 1988 με Jaguar, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της ομάδας. Ο τρίτος οδηγός θα είναι ο Frits van Eerd, χρηματοδότης της ομάδας ο οποίος αγωνίζεται στο European Le Mans Series με τον Lammers.

Δείτε ακόμη 24h Le Mans: Η χρυσή εποχή και η παρακμή [videos]

Η Dallara της Racing Team Netherlands θα είναι το 25ο αυτοκίνητο LMP2 στο φετινό grid, σε σχέση με τις 23 περσινές συμμετοχές. Συμμετέχουν και οι τέσσερις κατασκευαστές που έχουν πάρει έγκριση να κατασκευάζουν σασί της P2 κατηγορίας. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν 15 ORECA, έξι Ligier, τρεις Dallara και ένα Riley. Η LMP2 έχει αύξηση στις συμμετοχές, σε αντίθεση με τις κατηγορίες LMP1 και GTE Pro που είναι λιγότερες.

Δείτε ακόμη Το αντίο της Porsche στην Audi [video]

Στην μεγάλη κατηγορία το σημαντικό πλήγμα ήρθε φυσικά από την αποχώρηση της Audi, και δευτερευόντως από την απόφαση της Rebellion να μεταπηδήσει στην LMP2. Το κενό της Audi έμεινε δυσαναπλήρωτο. Όλα αυτά ήρθαν σε συνέχεια της περσινής κοινής απόφασης των μεγάλων κατασκευαστών να περιοριστούν σε δύο αντί τριών αυτοκινήτων. Πάντως, υπό το φως των εξελίξεων, η Toyota ρίχνει στη μάχη και τρίτο αυτοκίνητο, δίνοντας έτσι περισσότερη λάμψη και ενδιαφέρον στον θρυλικό αγώνα. Ενισχύοντας παράλληλα τις πιθανότητές της να τον κερδίσει, μετά την περσινή δραματική εγκατάλειψη στον τελευταίο γύρο και ενώ είχε τη νίκη στο τσεπάκι.

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube