O Alonso θα επιστρέψει στο Indy 500 [video]

O Alonso θα επιστρέψει στο Indy 500 [video]

Παρά την απογοήτευση της εγκατάλειψης από άλλον ένα σπασμένο κινητήρα Honda ενώ ήταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης, ο Alonso θα επιστρέψει στο Indy 500 για να τελειώσει αυτό που άρχισε.

Ο Fernando Alonso δηλώνει ότι θα επιστρέψει στο Indy 500 για να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς που άφησε φέτος.

Ο Alonso, οδηγώντας τη McLaren Honda Andretti οδήγησε τον αγώνα για 27 γύρους και ήταν δυνατά μέσα στο παιχνίδι διεκδίκησης της νίκης όταν έσπασε ο κινητήρας του, 21 γύρους πριν το τέλος. Υπήρχαν ανησυχίες από την προετοιμασία ακόμη για την αξιοπιστία του Honda, για αυτό άλλωστε και η ομάδα είχε προχωρήσει σε αλλαγή κινητήρα πριν τις κατατακτήριες δοκιμές την περασμένη εβδομάδα. Λέγεται πως οι Ιάπωνες είχαν συμφωνήσει με τις ομάδες να πάρουν ένα μικρό ρίσκο με περισσότερη πίεση για αυξημένη ιπποδύναμη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εκεί βρίσκεται η εστία του προβλήματος αφού δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις.

Ο Alonso δεν έδειξε να πτοείται και να χάνει το κέφι και το ενδιαφέρον του για το Indy 500, ούτε είχε την βαριά διάθεση με την οποία τον βλέπουμε μπροστά στις κάμερες μετά από αντίστοιχα περιστατικά στην F1: «Θα επιστρέψω, οπωσδήποτε. Το σημαντικό για μένα είναι ότι είχα την ευκαιρία να βρεθώ σε ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο ικανό για τη νίκη. Αν έρθω του χρόνου ή κάποια άλλη φορά θα είμαι πλέον πιο έτοιμος. Θα ξέρω πως γίνονται τα πράγματα, θα έχω εμπειρία από pitstops και επανεκκινήσεις, από όλα τα διαδικαστικά θέματα. Οπότε λογικά θα είναι πιο εύκολη η προσαρμογή μου. Θα συνεχίσω να προσπαθώ γιατί ο στόχος της νίκης στο Indy 500 δεν επετεύχθη».

Διαβάστε ακόμη Indy 500: Νικητής ο Takuma Sato, εγκατέλειψε ο Alonso

Ο Ισπανός περιέγραψε όλη την προετοιμασία για τον αγώνα ως μία «διασκεδαστική εμπειρία», παρά την τελική απογοήτευση: «Προφανώς είμαι απογοητευμένος που δεν ολοκλήρωσα, όταν έχεις κάνει όλη αυτή την προσπάθεια θέλεις να δεις την καρό σημαία. Σήμερα δεν ήταν εφικτό. Αλλά ήταν δύο υπέροχες εβδομάδες. Ήρθα εδώ για να αποδείξω πράγματα. Ήταν μια μάχη με τον εαυτό μου. Ξέρω ότι είμαι μεταξύ των καλύτερων με αυτοκίνητο F1. Ήθελα να κάνω κι εδώ το ίδιο. Και το απέδειξα. Ήταν ωραίο συναίσθημα να είμαι ανταγωνιστικός στο Indy 500».

Θεωρεί ότι ήταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης όταν έσκασε ο κινητήρας της Honda. «Παρότι είχαμε κάποιες ατυχίες στα διαστήματα “προσοχής” με τις κίτρινες σημαίες, ήμασταν μέσα στη μάχη. Είχα ένα καλό αποτέλεσμα στα χέρια μου όταν έσκασε το μοτέρ».

Σοκ αλλά όχι έκπληξη, χαρακτήρισε την βλάβη στον κινητήρα του Alonso ο CEO της McLaren, Zak Brown. Το εγχείρημα του Alonso στο Indy 500 βασικό στόχο είχε να τονώσει την ψυχολογία του Ισπανού, μετά από τις συνεχείς εγκαταλείψεις στα GP και την αποτυχία της McLaren και της Honda να του δώσουν ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο στην F1. Έτσι, η εγκατάλειψη και μάλιστα από την ίδια πηγή προβλημάτων όπως και στην F1, από τον κινητήρα της Honda, γίνεται ακόμη πιο απογοητευτική. «Όλα τέλειωσαν μέσα σε ένα σύννεφο καπνού. Εικόνα στην οποία δυστυχώς έχουμε συνηθίσει. Είναι λυπηρό για τον Fernando, για τη McLaren, για την Andretti. Έχουμε περάσει μια ιδιαίτερα επίπονη διετία και ελπίζαμε ότι από αυτή την ενέργεια να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι ελπίδες αποδείχτηκαν φρούδες, είναι σοκ αλλά δυστυχώς όχι έκπληξη».

Ο Brown αποκάλυψε ότι ο Alonso είχε επισημάνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον κινητήρα του στα μισά του αγώνα. Και έτσι η ομάδα ήταν υποψιασμένη.


 



Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube