O Alonso δοκιμάζει στο WEC με Toyota

O Alonso δοκιμάζει στο WEC με Toyota

Ο Fernando Alonso φέρεται να έχει συμφωνήσει να δοκιμάσει το LMP1 πρωτότυπο της Toyota.

Ο Fernando Alonso, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην Formula 1 φέρεται να έχει συμφωνήσει να δοκιμάσει το αυτοκίνητο LMP1 της Toyota για το WEC και το Le Mans. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα οδηγήσει στις δοκιμές για «νέους πιλότους» που θα γίνουν στο Bahrain αργότερα μέσα στο μήνα.

Οι πηγές του Autosport αναφέρουν ότι ο οδηγός της McLaren στη Formula 1 που έχει δηλώσει σαφώς ότι θέλει να τρέξει και να κερδίσει στο Le Mans, στο πλαίσιο του σχεδίου για την κατάκτηση του triple crown, είναι κοντά σε μια συμφωνία με την ομάδα της Toyota για να οδηγήσει την TS050 HYBRID στις δοκιμές του Bahrain στις 19 Νοεμβρίου, αμέσως μετά τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο πρωτάθλημα WEC. Η Toyota είναι το μόνο εργοστάσιο που έχει μείνει στην κορυφαία κατηγορία LMP1, μετά την αποχώρηση της Audi πέρσι και της Porsche φέτος. Η οποία αποχωρεί έχοντας μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο κατακτήσει και τα δύο πρωταθλήματα, Οδηγών και Κατασκευαστών.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για επίσκεψη του Alonso στο εργοστάσιο της Toyota Motorsport GmbH στην Κολονία, για δοκιμή καθίσματος και την προσαρμογή της θέσης οδήγησης. Η Toyota αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα περί της επίσκεψης, με τους υπεύθυνους επικοινωνίας να απαντούν με το αινιγματικό «κανένα σχόλιο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η απόφαση της Toyota για το πρόγραμμα WEC και το Le Mans και το μπέρδεμα του Alonso

Η δοκιμή αυτή μπορεί να είναι ο πρόδρομος μιας συμμετοχής του Alonso στο Le Mans. Ο στόχος του είναι φυσικά η νίκη, όπως άλλωστε και στο εγχείρημα του Indy. Έχοντας ήδη κερδίσει στο GP του Monaco, είναι τα δύο πετράδια που θέλει να συμπληρώσει στο στέμμα ώστε να επαναλάβει το κατόρθωμα του Graham Hill, του μόνου οδηγού μέχρι σήμερα που έχει νικήσει στους τρεις σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου σε πίστα.

«Πάντα είμαστε ανοιχτοί στην πιθανότητα συνεργασίας με κορυφαίους οδηγούς, και ο Pascal Vasselon, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, έχει εξαιρετική σχέση με τον Fernando από τα χρόνια του στο πρόγραμμα F1 της Michelin», δήλωσε ο Rob Leupen, διευθυντής της ομάδας της Toyota.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube