Μάλλον μένει η Toyota στο WEC. Μόνη της.

Μάλλον μένει η Toyota στο WEC. Μόνη της.

Η Toyota φαίνεται ότι μάλλον θα συνεχίσει το πρόγραμμα LMP1 στο WEC παρά την έλλειψη ανταγωνισμού από άλλα εργοστάσια στην LMP1.

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η Toyota θα συνεχίσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και στο Le Mans, συμμετέχοντας στην κορυφαία κατηγορία LMP1.

Ο Shigeki Tomoyama, επικεφαλής του ιαπωνικού κολοσσού στο κομμάτι των αγώνων ως Πρόεδρος της Toyota Gazoo Racing, μιλώντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο άφησε να εννοηθεί ότι η Toyota δεν θα διακόψει το πρόγραμμα της στην LMP1. Χωρίς από την άλλη να δεσμευτεί ότι η απόφαση έχει ήδη ληφθεί. Αναφέρθηκε μάλιστα στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου προδιαγραφών 2020-2021, περίοδος για την οποία το πλαίσιο των κανονισμών δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί.

«Όταν καθίσει η σκόνη και ηρεμήσουν τα πράγματα θα πάρουμε την απόφασή μας. Πάντως πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στη νέα κορυφαία κατηγορία που ετοιμάζεται», δήλωσε ο Tomoyama. «Σκεφτόμαστε να μείνουμε και μόνο με στόχο τη νίκη».

Η είδηση αυτή έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την πληροφορία ότι οι Ιάπωνες σκέπτονται την Gazoo Racing ως sub-brand στο οποίο θα ενταχθούν οι πωλήσεις των σπορ μοντέλων δρόμου, όπως είναι η νέα Supra.

Η Toyota τηρεί στάση αναμονής, μέχρι να διαμορφωθεί το πλαίσιο των κανονισμών. Τόσο για το 2018-19 όσο και για αργότερα, οπότε και αναμένεται να αλλάξουν πολλά σε τεχνικό επίπεδο. Οι Ιάπωνες θέλουν οι κανονισμοί του 2020-21 να είναι έτοιμοι και να κατατεθούν προς έγκριση στη σύγκλιση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού του Δεκέμβρη. Ενώ για το 2018/2019 η Toyota που σκοπεύει να αγωνιστεί με το υπάρχον αυτοκίνητό της, την TS050 Hybrid δεν θέλει αλλαγές. Ενώ από την άλλη η FIA έχει υποσχεθεί στις ιδιωτικές ομάδες της LMP1 μέτρα που θα φέρουν σε ισορροπία τα γυρολόγια αλλά και λιγότερα καύσιμα για τα υβριδικά αγωνιστικά ώστε το πλεονέκτημά τους στους ανεφοδιασμούς του Le Mans να περιοριστεί από τους δύο στον ένα γύρο.

Η στάση αυτή της Toyota χαλάει τα σχέδια του Fernando Alonso να συμμετάσχει στο Le Mans και να πετύχει το Triple Crown. Διαβάστε περισσότερα για αυτό, εδώ.

Πηγή Motorsport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube