O Zanardi νικητής στο Μαραθώνιο της Ρώμης [video]

O Zanardi νικητής στο Μαραθώνιο της Ρώμης [video]

Ο Alex Zanardi κέρδισε τον μαραθώνιο για 5η φορά με το αναπηρικό του καροτσάκι, αφού έχει χάσει και τα δυο του πόδια σε αγώνα ChampCars.

Ο 49χρονος Ιταλός, παλιός πιλότος F1, δυο φορές πρωταθλητής CART ChampCars και οδηγός του WTCC, κέρδισε για 5η φορά τον περίφημο Μαραθώνιο της Ρώμης με το χειρήλατο καροτσάκι του.

Ο Zanardi έσπασε και το ρεκόρ που είχε ο ίδιος από το 2012 στον αγώνα, σημειώνοντας χρόνο 1h 09’ 15” που βελτιώνει την προηγούμενη επίδοσή του κατά δυόμισι λεπτά.

Η διαδρομή 42 χιλιομέτρων του Μαραθωνίου της Ρώμης ξεκινά και καταλήγει στο Κολοσσαίο, περνώντας από πολλά ιστορικά σημεία της πόλης. Τελείται από το 1995 και είναι από τους πιο δημοφιλείς στην Ευρώπη, με 13.500 συμμετέχοντες φέτος.

Ο Zanardi κέρδισε τον αγώνα με το καροτσάκι με το οποίο έχει πάρει 8 παγκόσμιους τίτλους και δύο χρυσά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες με τη φανέλα της Ιταλίας.

«Ο χρόνος μου είναι αρκετά καλός με δεδομένο το πόσο δύσκολος είναι ο αγώνας», δήλωσε ο Zanardi. «Η διαδρομή περνάει μέσα από το κέντρο της πόλης, το ένα τρίτο της είναι σε λιθόστρωτο, είναι γενικά πολύ ανώμαλη και έχει πολλές κλειστές στροφές. Οπότε δεν είναι ένα σιρκουί όπου μπορείς να είσαι ομαλός και γρήγορος», συμπλήρωσε με αγωνιστική ορολογία.

Θυμίζουμε ότι ο Ιταλός (που σήμερα είναι πρεσβευτής της BMW) έχασε και τα δυο του πόδια σε ένα φοβερό ατύχημα στην οβάλ πίστα Lausitzring το 2001, σε αγώνα Indycars όπου ήταν πρώτος πριν κάνει τετακέ και τον χτυπήσει ο Alex Tagliani ενώ έμπαινε ξανά στην πίστα (βλ. photo gallery και video).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube