Νέο video για το Ford GT Racer

Νέο video για το Ford GT Racer

Η Ford Performance έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο video του GT Racer που αυτή τη φορά εστιάζει στην εξέλιξή του.

H Ford επαναφέρει ύστερα από χρόνια το εμβληματικό GT στο αυτοκινητικό προσκήνιο και μάλιστα σε δύο εκδοχές: Ένα με πολιτική περιβολή και set-up για το δρόμο και ένα αποκλειστικά σχεδιασμένο και ρυθμισμένο για να γυρίζει στις πίστες.

Αυτό το τελευταίο είναι που θα δούμε να αγωνίζεται την επόμενη χρονιά στα πρωταθλήματα FIA World Endurance και IMSA WeatherTech SportsCar. Για το λόγο αυτό, το εντυπωσιακό έως και κραυγαλέο ντιζάιν είναι αποτέλεσμα εντατικών δοκιμών, προκειμένου να βελτιωθεί η αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακόμη και η ανάρτηση, το μέγεθος του κόκπιτ μέχρι και ο κινητήρας υπαγορεύτηκαν από την αεροδυναμική. Ο Raj Nair, τεχνικός διευθυντής της Ford Performance, δεν μασάει τα λόγια του ούτε κρύβει το στόχο της εταιρείας που είναι η νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans.

Ο Dave Pericak, επικεφαλής της Ford Performance, περιγράφει το GT ως το καλύτερο Ford που μπορεί να προσφέρει σε κάποιον η εταιρεία σήμερα και οι τονίζει ότι οι νέες τεχνολογίες που εξελίχτηκαν κατά την πορεία της εξέλιξης του αυτοκινήτου, αργότερα θα περάσουν και σε μικρότερα μοντέλα.

Όσον αφορά το GT για το δρόμο, αυτό θα λανσαριστεί εμπορικά αργά μέσα στον επόμενο χρόνο με τον ίδιο 3,5λιτρο κινητήρα EcoBoost V6, αλλά προφανώς με διαφορετική ρύθμιση πιο ταιριαστή σε ένα μοντέλο παραγωγής. Βασισμένοι στα στοιχεία που προέρχονται από το Forza Motorsport 6 (!), το μοτέρ θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 638 PS και μέγιστη ροπή 74,4 kgm. Τα νούμερα αυτά είναι ακριβή, αν λάβουμε υπόψη ότι το Ford GT 2017 είναι ήδη εν ενεργεία αυτοκίνητο στο game.

To νέο GT θα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και τρόπον τινά αποκλειστικό αυτοκίνητο, καθώς η Ford σχεδιάζει να κατασκευάζει μόλις 250 κομμάτια ετησίως με τιμή εκκίνησης περίπου τις $400.000 ή το ισόποσο 357.000 ευρώ.

[Πηγή Ford Performance]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube