Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για προσθιοκίνητα στο 400άρι [video]

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για προσθιοκίνητα στο 400άρι [video]

Ένα Honda Civic ηλικίας 20 ετών πέτυχε 7,6” στο τέταρτο του μιλίου, με ταχύτητα εξόδου 321 km/h!

Τα ρεκόρ στα ντράγκστερ πέφτουν βροχή τον τελευταίο καιρό, αλλά το συγκεκριμένο πρέπει να είναι το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα.

Ένα Honda Civic ηλικίας 20 ετών έγινε το πιο γρήγορο μπροστοκίνητο με σασί παραγωγής στον κόσμο, σημειώνοντας χρόνο 7,61” στο 1/4 του μιλίου από στάση, με ταχύτητα εξόδου 320,95 km/h. Πέτυχε επίσης νέο ρεκόρ τελικής στην απόσταση, με ένα απίστευτο 323,4 km/h!

Το αυτοκίνητο φτιάχτηκε από τη SpeedFactory Racing της Tacoma, Washington και έχει 2λιτρο κινητήρα με ένα τούρμπο σαν ταψί. Μεγάλο ταψί. Με κάποιο μαγικό τρόπο, ο βελτιωτής κατάφερε να βγάλει 1.380 kW (1.876 PS) στο βολάν του κινητήρα. Μιλάμε για 5 φορές την ιπποδύναμη του ισχυρότερου δίλιτρου παραγωγής!

Εξίσου απίστευτο είναι το γεγονός ότι αυτή η ιπποδύναμη περνάει μέσα από ένα συμβατικό κιβώτιο διάταξης «Η». Και το κλου: το συγκεκριμένο Civic έχει 563.000 km στο οδόμετρο!

Η επίδοση ρεκόρ επιτεύχθηκε στο πλαίσιο των World Cup Finals του ImportVsDomestic.com, που έγιναν στην Maryland International Raceway. Και φαίνεται πως το κοινό ήξερε ακριβώς τι διακυβευόταν, αφού οι ζητωκραυγές κορυφώνονταν σε κάθε προσπάθεια του Civic, το οποίο κέρδισε, μεταξύ άλλων, ένα V8 Pontiac Firebird κι ένα Nissan 240SX - πισωκίνητα και τα δύο.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Gidi Chambi πέτυχε νέο ρεκόρ 7,14” με το –σε στάνταρ πλαίσιο– Nissan GT-R της AMS Performance, λίγες μέρες αφότου η Ekanoo Racing του Μπαχρέιν είχε πετύχει 7,16”. Οι αγώνες ντράγκστερ έχουν πολύ έντονο ανταγωνισμό, αλλά υπάρχουν τόσο πολλές κατηγορίες και κλάσεις, που μπερδεύεσαι και δεν ξέρεις αν μια επίδοση αποτελεί ρεκόρ ή όχι.

Θα μπορούσε κανείς να μας διαφωτίσει σχετικά;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube