Το παγκόσμιο ρεκόρ στο 400άρι επιστρέφει στις ΗΠΑ [video]

Το παγκόσμιο ρεκόρ στο 400άρι επιστρέφει στις ΗΠΑ [video]

Το Nissan GT-R 3.000 ίππων της AMS Performance δεν άφησε τους ανθρώπους της Ekanoo Racing από το Μπαχρέιν να χαρούν για πολύ.

Οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί σε πόλεμο με το βασίλειο του Μπαχρέιν. Ευτυχώς όμως, για όπλα χρησιμοποιούν καραφτιαγμένα Nissan GT-R.

Όλα άρχισαν πέρσι, όταν η AMS Performance έκανε ρεκόρ στο 400άρι (1.320 πόδια) με το GT-R R35 της.

Όμως τον περασμένο Ιανουάριο, η Ekanoo Racing του Μπαχρέιν της έκλεψε το ρεκόρ και στη συνέχεια το βελτίωσε ακόμη περισσότερο τον επόμενο μήνα.

Πριν λίγες μέρες μάλιστα, η Ekanoo σημείωσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για “Godzilla, με ένα 7,168” που φαινόταν άπιαστο. Δεν χάρηκε όμως για πολύ, αφού η AMS Performance απάντησε αμέσως, ξαναφέροντας το ρεκόρ στην Αμερική.

Το GT-R που χρησιμοποίησε μάλιστα δεν ήταν το αυτοκίνητο εξέλιξης της εταιρείας. Ήταν αυτοκίνητο πελάτη. Μη νομίσετε όμως πως ήταν ένα «συνηθισμένο» GT-R. Ήταν το Alpha G, που σύμφωνα με παλιότερες εκτιμήσεις της AMS Performance έχει κάπου 3.000 άλογα!

Ο ιδιοκτήτης του, ο γνωστός drag racer Gidi Chamdi, έτρεχε παλιότερα ένα GT-R 2.000 ίππων της AMS, που όμως τράκαρε με πάνω από 160 km/h όταν γλίστρησε πάνω σε δικά του χυμένα λάδια. Έχουμε δηλαδή τη γνωστή ιστορία του Φοίνικα που ξαναγεννιέται από τις στάχτες.

Το νέο Alpha G GT-R κατάφερε λοιπόν να κάνει το 1 /4 του μιλίου σε 7,14” με ταχύτητα εξόδου 341,1 km/h, όπως θα δείτε και στο video παρακάτω.

Τα πλάνα δείχνουν επίσης πόσο δύσκολο είναι να χειριστείς με χαμηλές ταχύτητες και να μανουβράρεις ένα τέτοιο ακραίο αυτοκίνητο.

Η Ekanoo πάντως είχε δηλώσει ότι το δικό της GT-R έχει ακόμα πολλά περιθώρια, οπότε αναμένουμε σύντομα επανάληψη των εχθροπραξιών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube