Νέα αγωνιστική BMW M4 GT4 [video]

Νέα αγωνιστική BMW M4 GT4 [video]

Η BMW δημιουργεί ένα νέο αγωνιστικό βασισμένο στην Μ4, για ιδιώτες που θέλουν να συμμετάσχουν σε αγώνες Αντοχής.

Η αγορά ενός εργοστασιακά εξελιγμένου αγωνιστικού είναι η καλύτερη λύση για ιδιώτες οδηγούς ή μικρές αγωνιστικές ομάδες των οποίων η δουλειά είναι να νοικιάζουν μπάκετ σε εύπορους τύπους που θέλουν να τρέξουν σε αγώνες όπως το VLN, οι 24 Ώρες του Nürburgring, ο αντίστοιχος αγώνας του Spa, κ.λπ.

Η κατηγορία GT4 είναι η χαμηλότερη των προδιαγραφών FIA GT. Προορίζεται για ερασιτέχνες οδηγούς και για αυτό οι αλλαγές περιορισμένες και οι κανονισμοί αυστηροί. Για παράδειγμα, είναι υποχρεωτική η παρουσία τουλάχιστον ενός ερασιτέχνη οδηγού στην σύνθεση κάθε πληρώματος, το οποίο αποτελείται από δύο ως τρεις οδηγούς, αναλόγως της διάρκειας του αγώνα. Πολλοί κατασκευαστές έχουν έτοιμες τέτοιες λύσεις, από τη Mazda ως τη Mercedes, την Porsche, την Aston Martin, την Toyota και φυσικά την BMW.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW M3 [video]

Όπως και με την M3, το νέο αγωνιστικό έρχεται ομολογκαρισμένο από το εργοστάσιο. Η BMW λέει ότι το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί τον ίδιο 3λιτρο 6κύλινδρο τούρμπο της Μ4 με τους 430 ίππους, μαζί με όλα τα ηλεκτρονικά του. Θα έχει επίσης κάποια αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακονήματα όπως η M4 GTS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το αγωνιστικό SEAT Leon Cup Racer [video]

Περισσότερες λεπτομέρειες όπως πληροφορίες για το βάρος ή την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ δεν έχουν ανακοινωθεί για την ώρα, όπως και ο τύπος του κιβωτίου ταχυτήτων. Το αυτοκίνητο θα φέρει ενσωματωμένους γρύλλους που λειτουργούν με συμπιεσμένο αέρα για αυτόματη ανύψωση στις αλλαγές ελαστικών, αγωνιστικά ελαφρά μπάκετ, roll cage και όλο τον απαραίτητο αγωνιστικό εξοπλισμό. Το αυτοκίνητο αναμένεται να κοστίζει περίπου €150.000 σε κατάσταση ready to race.

[Πηγή autoblog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube