Να τι σημαίνει ηλεκτρική επιτάχυνση! [video]

Να τι σημαίνει ηλεκτρική επιτάχυνση! [video]

Δείτε πώς μια αγωνιστική ομάδα dragster από τη Δανία έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 0-200 m με ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο.

Αν εξαιρέσουμε τα ειδικά φτιαγμένα, κορυφαία Top Fuel dragsters και Funny Cars, τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί σε επιτάχυνση με ένα καλό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Γι’ αυτό το Tesla Model S P100D ταπεινώνει όλα τα σούπερκαρ στο 0-100 km/h και στο τετρακοσάρι από στάση.

Σήμερα, το πιο γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι το Enfield 8000 dragster του Johnny Smith, που κάνει το 1/4 του μιλίου (0-402 m) σε 9,86” ή και λιγότερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο [video]

Το dragster αυτό είναι ξεχωριστό, όχι μόνο επειδή ξεκίνησε σαν ηλεκτρικό αυτοκινητάκι πόλης φτιαγμένο στο Νεώριο της Σύρου το 1975, αλλά κι επειδή παραμένει πλήρως νόμιμο για κυκλοφορία στο δρόμο.

Οι Δανοί της ομάδας True Cousins δεν είχαν ποτέ σκοπό να κυκλοφορούν και να κάνουν ψώνια με το δικό τους πρωτότυπο, το TC-X, παρόλο που έχει κανονικό, κλειστό αμάξωμα (“door-slammer, extreme street, pro-mod” ονομάζεται η κατηγορία του). Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να σπάσουν το δικό τους ρεκόρ επιτάχυνσης στο 1/8 του μιλίου (0-201 m) που ήταν στα 5,129” με ταχύτητα εξόδου 221,7 km/h.

Και το κατάφεραν, πετυχαίνοντας χρόνο 4,8968” και ταχύτητα εξόδου 233 km/h στο 200άρι από στάση. Επίδοση, που την επαλήθευσαν και πιστοποίησαν με μια δεύτερη προσπάθεια στην πίστα Malmö Raceway της Σουηδίας.

Δείτε το TC-X στο video που ακολουθεί και πείτε μας αν δεν σας βάζει σε μια ατμόσφαιρα ταινίας επιστημονικής φαντασίας όπου θα παίζει το ρόλο του κακού…

[Πηγή: Inside EVs]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube