MotoGP, Mugello: Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια μεταξύ Lorenzo και Rossi

MotoGP, Mugello: Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια μεταξύ Lorenzo και Rossi

Ο Lorenzo βλέπει συνομωσία σε βάρος του και θεωρεί ότι ο Rossi πήρε την pole position λόγω στρατηγικής.

Ο Jorge Lorenzo ισχυρίζεται ότι ο Rossi συνέπραξε με τον Vinales, με τον οποίο του χρόνου θα ειναι team-mates στην Yamaha, στις κατατακτήριες δοκιμές στο Mugello.

Σύμφωνα με τον Ισπανό που φεύγει το 2017 από την Yamaha για την Ducati, o Rossi στον γύρο που του εξασφάλισε την pole position οδηγούσε στο slipstreaming του Vinales, με μειωμένη δηλαδή αεροδυναμική αντίσταση. Και ήταν αυτό που του έδωσε τον χρόνο που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει την pole position.

«Η δική μου στρατηγική ήταν να βρεθώ μόνος μου στην πίστα, με καθαρό δρόμο εμπρός και να κινηθώ όσο ταχύτερα γίνεται. Άλλοι οδηγοί ήταν καλοί στο να ψάχνουν ή να περιμένουν κάποιους για να τους δώσουν slipstreaming. Είχαν αυτή την στρατηγική εξ αρχής», δήλωσε ο Lorenzo, πρωτοπόρος αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα. Και συνεχίζει λέγοντας: «Έκανα τρεις γύρους στον ίδιο ρυθμό. Ενώ ο Rossi ήταν πιο αργός και μόνο στον τελευταίο γύρο, όταν πήρε το slipstreaming του Vinales κατέβασε ένα δευτερόλεπτο».

Ο Lorenzo μίλησε ξεκάθαρα για συνομωσία σε βάρος του των δύο μελλοντικών teammates στην Yamaha: «Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση, πάντως αν είναι, επαναλήφθηκε πέντε ή έξι φορές».

Πέρσι ήταν ο Rossi που κατηγορούσε τον Lorenzo για συνομωσία με τον Marquez. Είχε δηλώσει ότι στους τελευταίους αγώνες Lorenzo και Marquez συνεργάζονταν, με τον οδηγό της Honda να καθυστερεί τον Rossi εμπλέκοντάς τον σε μονομαχίες, προκειμένου ο Lorenzo να χτίζει διαφορά στην πρωτοπορία.

Ο Maverick Vinales από την πλευρά του απαντά στον Lorenzo ότι δεν δικαιούται να μιλά για συνομωσίες. Μάλιστα ο αναβάτης της Suzuki κατηγόρησε τον Lorenzo ότι σχεδιάζει την στρατηγική του σε κάθε σκέλος σε συνεργασία με τον Andrea Iannone με τον οποίο του χρόνου θα είναι team-mates στην Ducati. «Ο Lorenzo, δεν δικαιούται να μιλά για συνομωσίες. Ο Iannone, ο μελλοντικός του team-mate στην Ducati έκανε τον ταχύτερο γύρο του σήμερα στο slipstreaming του Lorenzo».

Αργότερα το απόγευμα ο Lorenzo επανήλθε στα ισπανικά Μέσα λέγοντας για την στρατηγική του Rossi ότι είναι «σαν να αντιγράφεις σε διαγώνισμα στο σχολείο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube