Μια Mustang GT παρανάλωμα σε drag strip του Texas

Μια Mustang GT παρανάλωμα σε drag strip του Texas

Η μικρή φωτιά που ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο, βοηθούντος του αέρα, του νίτρου και των ανεπαρκών πυροσβεστικών μέσων έστειλαν στη Μustang στα αζήτητα.

Να πάρει φωτιά ένα μοτέρ, ειδικά μέσα στους θαλάμους καύσης, αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για το τι κάνει το αυτοκίνητο εν κινήσει.

Η φωτιά όμως μέσα στο μηχανοστάσιο κάνει την κατάσταση επείγουσα. Ένας drag racer στο Texas πήρε ένα μάθημα για το πόσο άσχημα μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα, την περασμένη εβδομάδα στο TX2k16, όταν η Mustang του κάηκε στη γραμμή εκκίνησης. Το video του ατυχήματος ανέβασε ο χρήστης bigKleib34 στο YouTube και δείχνει πόσο γρήγορα μια φωτιά μπορεί να φύγει εκτός ελέγχου.

Κατά τη διάρκεια του pre-stage στο Royal Purple Raceway στο Houston, ένας άγνωστος αγωνιζόμενος ρολάριζε με μια Mustang GT πέμπτης γενιάς προς τη γραμμή εκκίνησης για να ετοιμαστεί για το run. Όταν έφτασε στο στοπ, μια μικρή φωτιά ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο. Ο οδηγός της ασημί Mustang τράβηξε το μάνταλο καπό, ενώ οι φλόγες ξεπηδούσαν μεταξύ καπό και φτερού από τη μεριά του οδηγού. Ο οδηγός βγήκε βιαστικά από το αυτοκίνητο, ενώ οι κριτές της γραμμής εκκίνησης έτρεξαν για να κατασβέσουν τη φωτιά με φορητούς πυροσβεστήρες.

Και καθώς οι κριτές πάσχιζαν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, μια γραμμή του νίτρου διερράγη κι αυτό που ήταν μια μικρή φωτιά εξελίχτηκε σε μεγάλη και εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο δυνατός αέρας που φυσούσε δε, και μπορείτε να τον ακούσετε πόσο στο video, απλώς έκανε τα πράγματα χειρότερα. Οι κριτές έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά οι δυνατότητες των πυροσβεστήρων τους ήταν ανεπαρκείς για το μέγεθος της φωτιάς.

Κάποτε κατέφτασε και το πυροσβεστικό και αφού τελικά και καθυστερημένα κατάφεραν να δώσουν πίεση στη μάνικα έσβησαν τη φωτιά –με το αυτοκίνητο ολοκληρωτικά κατεστραμμένο. Πάλι καλά που ο οδηγός διέφυγε χωρίς να πάθει κάτι, ευτυχώς ούτε και κανένας από το προσωπικό της πίστας.

[Πηγή video bigKleib34 μέσω youtube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube