Κεντρομήχανη 911 εξελίσσει η Porsche [video]

Κεντρομήχανη 911 εξελίσσει η Porsche [video]

Αυτή είναι η αγωνιστική κεντρομήχανη 911 RSR που έκρυβε η Porsche και προορίζεται για τους αγώνες GT.

Το μεγάλο μυστικό της Porsche ήταν μέχρι… προχθές, η κεντρομήχανη 911 RSR που εξελίσσει για τους αγώνες GT της επόμενης σεζόν, ώστε να αντικαταστήσει το σημερινό αυτοκίνητο που έχει τον κινητήρα πίσω, όπως και το μοντέλο παραγωγής.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης στην Φλόριντα των ΗΠΑ, σε μια χάραξη 5,9 χιλιομέτρων στις εγκαταστάσεις του Sebring International Raceway. Με την πρώτη ματιά παρατηρεί κανείς την διαφορετική σχεδίαση των πίσω παραθύρων και του πίσω παρμπρίζ, που έχουν δώσει την θέση τους σε αεραγωγούς εισαγωγής του ατμοσφαιρικού και απαγωγής του θερμού αέρα.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Porsche 911 GT3 [video]

Η μετατόπιση του 6κύλινδρου boxer κινητήρα προς τα εμπρός, στο κέντρο σχεδόν του αυτοκινήτου, έχει δώσει στους σχεδιαστές την ευχέρεια να πειραματιστούν με έναν πολύ μεγαλύτερο αεροδυναμικό διαχύτη. Ο οποίος ανεβαίνει ψηλότερα και πηγαίνει πιο βαθιά στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Η παραγωγή περισσότερου downforce από το diffuser και το πάτωμα θα μειώσει την ανάγκη για μεγάλη κλίση στις πτέρυγες, άρα θα μειωθεί η οπισθέλκουσα. Δύο ξεχωριστές εξατμίσεις με μία απόληξη για κάθε πλευρά αντικαθιστά την περσινή κοινή διάταξη όπου οι δύο πλευρές της εξαγωγής κατέληγαν σε μία απόληξη, κεντρικά τοποθετημένη.


Το σημερινό αυτοκίνητο προδιαγραφών 2014-16, με τον κινητήρα πίσω και την κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση

Η Porsche αρνείται να σχολιάσει το παραμικρό σχετικά με το project, πόσω μάλλον να δώσει στην δημοσιότητα τεχνικές πληροφορίες και λεπτομέρειες του σχεδιασμού. Πάντως η εξέλιξη αυτή, έστω κι αν είναι μια επιλογή του αγωνιστικού τμήματος που, για την ώρα τουλάχιστον, δεν επηρεάζει τις εξελίξεις στα αυτοκίνητα δρόμου, είναι μια απόφαση ορόσημο στην ιστορία της 911. Η ρήξη με την παράδοση και το «ασυμβίβαστο» που προκύπτει με το μοντέλο παραγωγής, βάζουν σε σκέψη τους ανθρώπους της Porsche, μήπως αυτό το αγωνιστικό δεν θα πρέπει καν να λέγεται 911.


Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube