H Nissan κόβει το αγωνιστικό πρόγραμμα για το Le Mans

H Nissan κόβει το αγωνιστικό πρόγραμμα για το Le Mans

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής αποσύρει το καινοτόμο, προσθιοκίνητο GT-R LM Nismo μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα φέτος.

Το Nissan GT-R LM Nismo δεν θα αγωνιστεί στις 24 Ώρες του Le Mans το 2016, αφού η Nissan αποφάσισε να κόψει το συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα από τώρα.

Η Nissan επέστρεψε φέτος στην κορυφαία κατηγορία των σπορ-πρωτοτύπων με το τεχνολογικά τολμηρό, προσθιοκίνητο πρωτότυπο, σχεδιασμένο από τον Ben Bowlby.

Όμως η ομάδα δυσκολεύτηκε να εξελίξει το αυτοκίνητο και οι τρεις συμμετοχές της στο Le Mans, τον Ιούνιο, ήταν πολύ πίσω σε χρόνους από τα Porsche και Audi. Τα δύο από τα Nissan εγκατέλειψαν και το τρίτο δεν κάλυψε αρκετά χιλιόμετρα για να μπει στην τελική κατάταξη.

Η ανακοίνωση της Nissan λέει: «Οι ομάδες δούλεψαν με επιμέλεια για να φέρουν τα αυτοκίνητα στο επιθυμητό επίπεδο επιδόσεων. Όμως η εταιρεία συμπέρανε ότι το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες της και αποφάσισε να επικεντρωθεί στην εξέλιξη των πιο μακροπρόθεσμων αγωνιστικών στρατηγικών της».

Το αυτοκίνητο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα νεότητας, και η προετοιμασία για το Le Mans διαταράχτηκε όταν αρχικά απέτυχε στα crash tests.

Αν και η Nisssan σχεδίαζε να συμμετάσχει σε περισσότερους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA, αποσύρθηκε για να κάνει περισσότερες δοκιμές εξέλιξης, μιλώντας για τεχνικά προβλήματα.

Το Nissan GT-R LM Nismo ανέτρεπε όλα τα συμβατικά δεδομένα για τα πρωτότυπα του Le Mans. Είχε έναν μαζεμένο 3λιτρο κινητήρα V6 τοποθετημένο μπροστά από τον οδηγό, με το κιβώτιο ταχυτήτων μπροστά από τον κινητήρα και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (ERS) με περιστρεφόμενο σφόνδυλο, τοποθετημένο και αυτό μπροστά. Η κίνηση μεταδιδόταν στους εμπρός τροχούς.

Η αποχώρηση της Nissan από την κορυφαία κατηγορία LMP1 δεν θα επηρεάσει την προμήθεια κινητήρων σε ομάδες της μικρότερης κατηγορίας LMP3, της οποίας η ιαπωνική εταιρεία είναι ο επίσημος προμηθευτής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube