Goodwood Festival of Speed [videos]

Goodwood Festival of Speed [videos]

Στην τετραήμερη γιορτή του αυτοκινήτου, που γίνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία, αν είσαι φαν του αυτοκινήτου οφείλεις να πας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου, έστω και μέσω video…

Δεν υπάρχει άλλη εκδήλωση σχετική με το αυτοκίνητο που να έχει πιο πολύπλευρο ενδιαφέρον και μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

Όλος ο κόσμος του αυτοκινήτου συγκεντρώνεται κάθε Ιούνιο στο τεράστιο κτήμα του λόρδου March, στο Sussex της νότιας Αγγλίας.

Βλέπεις εκεί όλα τα ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, από το 1900 μέχρι το 2012, να ανεβαίνουν τη θρυλική ανάβαση. Οδηγημένα όχι από πλούσιους συλλέκτες, αλλά από θρύλους των αγώνων, παλιούς και σημερινούς – από τον John Surteees, τον Jackie Stewart και τον Emerson Fittipaldi μέχρι τον Felipe Massa, τον Kimi Raikkonen και τον Lewis Hamilton.

Αντίστοιχα βλέπεις ιστορικά «πολιτικά» αυτοκίνητα στην ίδια ανάβαση, όλα τα σύγχρονα supercars, εκθεσιακά πρωτότυπα, μοντέλα παραγωγής που κάνουν εκεί το ντεμπούτο τους (π.χ. το νέο Focus ST), αλλά και αγωνιστικές μοτοσικλέτες που έγραψαν ιστορία, επίσης οδηγημένες από παλιούς και νέους θρύλους.

Πέρα από τα αγωνιστικά πίστας όμως μπορείς να δεις εν δράσει και αυτοκίνητα θρύλους των ράλι –από Mini Cooper και Audi quattro μέχρι τα σημερινά Citroen DS3 και Hyundai i20 WRC– να οργώνουν τη χωμάτινη ειδική στο δάσος, έχοντας στο τιμόνι τους παιδικούς ή τους σημερινούς σου ήρωες, από τον Rauno Aaltonen έως τον Dani Sordo και τον Sebastien Loeb.

Παράλληλα λειτουργούν εκθέσεις σύγχρονων και ιστορικών μοντέλων, γίνονται διαγωνισμοί concours d’ elegance, καθώς και άπειρες εκδηλώσεις, από free style motocross και ακροβατικά με μηχανές μέχρι αεροβατικές πτήσεις ιστορικών και σύγχρονων αεροσκαφών.

Τόσα πολλά πράγματα γίνονται συγχρόνως, που ενώ παρακολουθείς ένα, σίγουρα χάνεις κάποια άλλα.

Γι’ αυτό και η παρακολούθηση από video έχει και τα πλεονεκτήματά της… Enjoy!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube