FIA World RX: Τρία στα τρία για τον Ekstrom. Δείτε όλο τον αγώνα [video]

FIA World RX: Τρία στα τρία για τον Ekstrom. Δείτε όλο τον αγώνα [video]

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Mattias Ekstrom με το Audi S1 πήρε την 3η νίκη σε τρεις αγώνες και πάει ολοταχώς για τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross.

Ο Mattias Ekstrom με το Audi S1 συνεχίζει να κυριαρχεί στο φετινό πρωτάθλημα FIA World RX και φαίνεται πλέον ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για τον φετινό τίτλο, τον δεύτερο συνεχόμενο, αν τελικά το καταφέρει.

Ο Ekstrom δεν βρέθηκε επικεφαλής σε καμία στιγμή τις δύο προηγούμενες μέρες, στους κατατακτήριους αγώνες. Αλλά το έκανε εκεί που πραγματικά μετρούσε.

Το πρωί της Κυριακής, πριν τους τρεις αγώνες της μέρας η βροχή έκανε πιο περίπλοκες τις συνθήκες. Εκκινώντας από τη δεύτερη θέση του ημιτελικού, ο Ekstrom πίεσε τον poleman Timmy Hansen και κατάφερε τελικά να του πάρει τη νίκη όταν ο οδηγός της Peugeot έκανε ένα λάθος στον τελευταίο γύρο, έχασε τη γραμμή του στη στροφή Sachs Kurve και βγήκε στην αμμοπαγίδα.

Αυτό έφερε τον Ekstrom στον τελικό στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, δίπλα στον Johan Kristoffersson με το Polo, ο οποίος στον άλλο ημιτελικό είχε κερδίσει τον poleman Sebastien Loeb.

Διαβάστε ακόμη Συνέντευξη Sebastien Loeb: "Με 6η σε ένα γρήγορο κατηφορικό κομμάτι..."

Στην εκκίνηση το Polo του Kristoffersson στόλαρε και ο Ekstrom πήρε την πρωτοπορία. Κάνοντας τον γύρο joker στο 4ο πέρασμα, ο Ekstrom έμεινε στην πρώτη θέση και συνέχισε για να πάρει τη νίκη. Με τον Kristoffersson να είναι σκιά του ως το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Timmy Hansen έχασε προς στιγμή τη θέση του από τον Petter Solberg αλλά έκανε ένα εντυπωσιακό προσπέρασμα στο Νορβηγό από την εξωτερική στην πρώτη στροφή, στην αρχή του 3ου γύρου. Και ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο για το 2017 με το Peugeot 208 της Peugeot Hansen Team.

Ο Solberg έχασε για λίγο τη θέση του από τον Loeb όταν έκανε τον joker lap, αλλά έγινε το ίδιο, αντίστροφα, όταν ο Γάλλος μπήκε για τον δικό του joker lap. Έτσι οι δύο βετεράνοι του WRC τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα, μπροστά από Toomas Heikkinen, team-mate του Ekstrom με το άλλο Audi.

Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι ο Ekstrom διευρύνει το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα οδηγών με διαφορά 2 βαθμών από τον δεύτερο Kristoffersson, ενώ στο πρωτάθλημα ομάδων προηγείται η PSRX Volkswagen.

Δείτε όλο τον αγώνα στο video που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube