ERC, Ράλι Ακρόπολις: Τρίτοι οι Αθανασούλας-Ζακχαίος, νίκη και πρωτάθλημα για τον Kajetanowicz [video]

ERC, Ράλι Ακρόπολις: Τρίτοι οι Αθανασούλας-Ζακχαίος, νίκη και πρωτάθλημα για τον Kajetanowicz [video]

Ο Kajetan Kajetanowicz κέρδισε τον συντομευμένο λόγω καιρού αγώνα, παίρνοντας και τον ευρωπαϊκό τίτλο. Τρίτος ο Λάμπρος Αθανασούλας.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες με καταιγίδες και ομίχλη ανάγκασαν τους οργανωτές να ματαιώσουν τις τρεις τελευταίες ειδικές διαδρομές. Έτσι τα τελικά αποτελέσματα ήταν αυτά μετά την Ε.Δ.6, όπου ο Kajetanowicz είχε μόλις ξαναπάρει την πρώτη θέση από τον Craig Breen.

Καθώς είχε συμπληρωθεί το 69% του αγώνα, απονεμήθηκαν πλήρεις βαθμοί, πράγμα που σημαίνει ότι ο Kajetanowicz, με 230 βαθμούς, δεν μπορεί πλέον να ξεπεραστεί από τον Breen που έχει 162 βαθμούς.

Ο Kajetanowicz είναι ο τρίτος Πολωνός που παίρνει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, μετά τους Sobiesław Zasada και Krzysztof Hołowczyc. O συνοδηγός του, Jarek Baran, είχε έρθει δεύτερος στο πρωτάθλημα του 2002 με οδηγό τον Janusz Kulig.

«Ναι, τα καταφέραμε!», δήλωσε περιχαρής ο Πολωνός. «Ήταν ένα όνειρο, αλλά έγινε τώρα πραγματικότητα. Και το καταφέραμε κερδίζοντας το Ράλι Ακρόπολις, ένα από τα πιο δύσκολα ράλι στον κόσμο».

Ο 36χρονος Πολωνός έχει πάρει τρεις νίκες φέτος με το Ford Fiesta R5, όσες και ο Breen με το Peugeot 208 T16, αλλά ήταν πιο σταθερός, έφτασε τον 25χρονο Ιρλανδό στη βαθμολογία και τον πέρασε χτίζοντας μεγάλη διαφορά.

Ο Breen (κάτω) έμεινε απογοητευμένος που ο αγώνας έληξε πρόωρα. Ήταν 10” πίσω όταν αναγγέλθηκε η διακοπή, όμως ήταν μισό λεπτό μπροστά πριν αναγκαστεί να κόψει όταν του άνοιξε το καπό και του έκλεισε την ορατότητα στην τελευταία ειδική.

«Παλιόκαιρος, ήταν μια καταστροφή, αλλά κανένας δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό», δήλωσε. «Δεν ξέρω αν ήταν σωστή η απόφαση να ματαιωθούν οι υπόλοιπες ειδικές διότι δεν ήμουν εκεί. Ήταν μια απογοητευτική απόφαση, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτε».

O Λάμπρος Αθανασούλας (κάτω) πολέμησε στα ίσια τους πρωτοπόρους του ERC με το Skoda Fabia R5 και τερμάτισε 3ος, μόλις 5,3” πίσω από τον Breen. Επιχείρησε να επιτεθεί στην Ε.Δ.5, Κεφαλάρι, αλλά ένα τετακέ του κόστισε πολύ χρόνο. Πάντως η θέση στο βάθρο είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για τον Έλληνα οδηγό.

Η κακοκαιρία ήταν η αιτία για πολλές εγκαταλείψεις, με πιο σημαντικές εκείνες των Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) και Charles Martin (Peugeot 208 T16) μετά από εξόδους. Έτσι, ο Τσέχος Jaromir Tarabus (Skoda Fabia S2000), οδηγώντας συντηρητικά, τερμάτισε στην 4η θέση, μπροστά από τον Ούγγρο David Botka (Mitsubishi Lancer Evo IX) που κέρδισε την κατηγορία ERC2.

Δεύτερος Έλληνας ο Λάμπρος Κύρκος (Mitsubishi Lancer Evo IX) μπροστά από τον Βασίλη Βελάνη και τον (Κύπριο) Πέτρο Παντελή, με ίδια αυτοκίνητα.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕΤΆ ΤΗΝ Ε.Δ.6:

Θ.

Οδηγός

Ομάδα

Αυτ/το

Χρ./Διαφ.

1

Kajetan Kajetanowicz

Lotos Rally Team

Ford

1h32m11.1s

2

Craig Breen

Peugeot Rally Academy

Peugeot

10.0s

3

Lambros Athanassoulas

Laskaris Foundation Team Greece

Skoda

15.3s

4

Jaromir Tarabus

T&T Czech National Team

Skoda

3m12.5s

5

David Botka

Botka Rally Team Kft.

Mitsubishi

3m54.5s

6

Raul Jeets

MM Motorsport

Ford

4m30.9s

7

Dominykas Butvilas

Subaru Poland Rally Team

Subaru

4m40.6s

8

Antonin Tlustak

Tlust'ak Racing

Skoda

8m48.2s

9

Petros Panteli

 

Mitsubishi

11m44.0s

10

Jourdan Serderidis

 

Citroen

11m45.8s

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ERC:

Θ.

Οδηγός

Βαθ.

1

Kajetan Kajetanowicz

230

2

Craig Breen

162

3

Alexey Lukyanuk

124

4

Robert Consani

79

5

Jaromir Tarabus

75

6

Bruno Magalhaes

68

7

Dominykas Butvilas

45

8

Siim Plangi

43

9

Jan Kopecky

36

10

Freddy Loix

35

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube