Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG GT3

Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG GT3

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε επίσημα την AMG GT3, ένα high-performance αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Σε συνέχεια της πρωινής διαρροής, η Mercedes-Benz αποκάλυψε και επίσημα τη νέα AMG GT3, που βασίζεται στη Mercedes-AMG GT και αποτελεί ένα αγωνιστικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων σχεδιασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές των FIA GT3.

Το αποτέλεσμα αυτού του σχεδιασμού είναι το μοντέλο που βλέπετε στις φωτογραφίες, με μυώδες, επιθετικό ανθρακονημάτινο body kit με τροποποιημένους προφυλακτήρες, αεριζόμενα εμπρός φτερά, ανασχεδιασμένα πλευρικά μαρσπιέ και νέες πόρτες. Αεριζόμενο είναι και το καπό του μοτέρ, ανθρακονημάτινα είναι επίσης τα αεροδυναμικά βοηθήματα, ο διάχυτης και η μεγάλη πίσω πτέρυγα.

  

Στο γυμνό εσωτερικό βρίσκουμε ανθρακονημάτινα αγωνιστικά μπάκετ, ψηφιακό καντράν και ατσάλινο κλωβό ασφαλείας. Νέο είναι επίσης το τιμόνι, ο λεβιές ταχυτήτων αγωνιστικός και η διακόσμηση στην καμπίνα με ανθρακόνημα.

Η Mercedes-AMG δεν είπε πολλά για τις προδιαγραφές του μοτέρ, απλώς επιβεβαίωσε ότι η GT3 χρσησιμοποιεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του 6,3λιτρου V8 που γνωρίζουμε από την SLS AMG GT3. Το 8κύλινδρο μοτέρ συνδυάζεται με 6άρι σειριακό αγωνιστικό σασμάν.



Οι πωλήσεις της νέας Mercedes-AMG GT3 αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως ύστερα από το ντεμπούτο της στο Σαλόνι της Γενεύης, δηλαδή μέσα στον προσεχή Μάρτιο, με τις πρώτες παραδόσεις να τοποθετούνται αρκετά αργότερα, αλλά πάντως μέσα στο 2015.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube