Αποκαλύφθηκε η Mercedes-AMG GT [videos]

Αποκαλύφθηκε η Mercedes-AMG GT [videos]

Αυτό είναι το νέο supercar της γερμανικής εταιρείας.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε και επίσημα τη νέα AMG-GT, το νέο “καθημερινό” supercar της γερμανικής φίρμας.

Σχεδιαστικά, το γερμανικό supercar ξεχωρίζει στο εμπρός μέρος από το μακρύ καπό με την προεξέχουσα μάσκα, τους μεγάλους αεραγωγούς και τα νέα φώτα τύπου LED. Τα έντονα φτερά με τους αεραγωγούς στο πίσω μέρος και οι ακμές στο καπό, χαρίζουν έντονα σπορ χαρακτήρα, ενώ η κλίση της οροφής και το καμπυλωτό παρμπρίζ συμπληρώνουν την εικόνα και ενισχύουν την σφηνοειδή σχεδίαση. Πίσω συναντάμε εκτεινόμενη αεροτομή, δύο πλακέ απολήξεις της εξάτμισης και φώτα τύπου LED. Το μήκος τους μοντέλου φτάνει τα 4,55 m, το πλάτος τα 1,94 m και το ύψος 1,29 m. Οι τροχοί με τους οποίους εφοδιάζεται είναι 19” για την απλή έκδοση, ενώ για την ισχυρότερη S είναι 19” εμπρός και 20” πίσω.

Το εσωτερικό το είχαμε δει από διαρροή πριν μερικούς μήνες. Η σχεδίασή του ισορροπεί πετυχημένα μεταξύ του σπορ και του κομψού, συνδυάζοντας χαρακτηριστικά σπορ και πολυτελών μοντέλων. Το flat-bottom τιμόνι, η φαρδιά κεντρική κονσόλα και κονσόλα δαπέδου και τα μπάκετ καθίσματα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του. Ακόμα, στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη του συστήματος πλοήγησης και πολυμέσων, που ανάλογα την επιλογή, είναι 7 ή 8,4 ιντσών.

Όπως αναφέραμε και πιο πριν, η νέα Mercedes-AMG GT προσφέρεται σε απλή και S έκδοση. Και οι δύο εκδόσεις εφοδιάζονται με τον καινούριο 4λιτρο V8 Biturbo που συνδυάζεται με 7άρι ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Στην απλή έκδοση αποδίδει 462 ίππους και 61,2 kgm ροπής και επιταχύνει την βάρους 1.540 kg AMG GT από στάση στα 100 km/h σε 4,0 sec. Η τελική ταχύτητα της απλής έκδοσης περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 304 km/h.

Η Mercedes-AMG GT S αποδίδει 510 ίππους και 66,3 kgm ροπής και χαρίζει ακόμα καλύτερες επιδόσεις στο γερμανικό supercar. Για να πιάσει τα 100 km/h από στάση απαιτούνται 3,8 sec, ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 310 km/h.

Οι διαφορές μεταξύ των εκδόσεων δεν σταματούν στην απόδοση του κινητήρα. Η απλή έκδοση εφοδιάζεται με ελεγχόμενο διαφορικό, ενώ η S διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μαζί με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση AMG RIDE CONTROL με τρία στάδια και ενεργά flaps στην εξάτμιση. Η ανάρτηση όμως και στις δύο εκδόσεις αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω.

Τέλος, μεγαλύτερα είναι και τα εμπρός φρένα της έκδοσης S (390 mm με κόκκινες δαγκάνες) σε σχέση με αυτά της απλής (360 mm). Εννοείται ότι στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχουν και κεραμικά φρένα, με τους εμπρός δίσκους σε αυτή την περίπτωση να έχουν διάμετρο 402 mm.

Η εμπορική διάθεση της νέας Mercedes-AMG GT θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2015.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube