Επίσημο: Νέο Abarth 595 OT

Επίσημο: Νέο Abarth 595 OT

Η Abarth αποκάλυψε το νέο 595 OT, το νέο «όπλο» της εταιρείας για το εθνικό πρωτάθλημα Τουρισμού και το εθνικό Ενιαίο.

To νέο Abarth 595 OT, που σχεδιάστηκε για να αγωνιστεί στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Τουρισμού και στο Abarth Selenia Trophy, περιγράφεται από την ιταλική εταιρεία ως ένα «σφόδρα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο» που έχει βελτιωθεί και προετοιμαστεί από Abarth Racing Team.

Πέρα όμως από τις διθυραμβικές δηλώσεις, η Abarth κρατά κλειστά τα χαρτιά της όσον αφορά τις λεπτομέρειες. Το μόνο που επιβεβαίωσε είναι ότι ο το 595 OT θα διαθέτει ένα άρτι βελτιωμένο 1.400άρη κινητήρα T-Jet που αποδίδει 190 PS. Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα 6άρι σασμάν που φυσικά στέλνει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς.

Όσοι θα ήθελα κάτι ισχυρότερο, μπορούν να παραγγείλουν στην Abarth ένα νέο κιτ επιδόσεων που περιλαμβάνει αγωνιστική εξάτμιση για ακόμη καλύτερες επιδόσεις, όπως λέει η ιταλική εταιρεία. Το πακέτο περιλαμβάνει ακόμη αεριζόμενα εμπρός δισκόφρενα, διαμέτρου 305 mm.

Κατά τα λοιπά και απ’ ό,τι μπορούμε να διακρίνουμε από τη φωτογραφία, καθώς η Abarth τηρεί σιγή ισχύος, το 595 OT πατά σε ελαφρές ζάντες της ΟΖ που είναι ντυμένες με λάστιχα της Michelin. Επιπλέον, στην καμπίνα διαθέτει τα απαραίτητα σπορ μπάκετ, κλωβό ασφαλείας, αλλά και κότσα ρυμούλκυσης εμπρός.

Η Abarth ήδη δέχεται παραγγελίες για το αυτοκίνητο, ενώ οι ιδιοκτήτες του υφιστάμενου 500 Assetto Corse θα μπορούν να το μετατρέψουν σε 595 OT. Η τιμή του αυτοκινήτου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ούτε αυτή του έξτρα πακέτου ή της μετατροπής. Αλλά η Abarth διατείνεται ότι θα είναι προσιτή, καθώς όπως λέει «η χαρά και η συγκίνηση του να αγωνίζεσαι τροχό με τροχό θα παραμείνει προσιτή σε ακόμη μια γενιά φανατικών».

Εμείς ας ξαναθυμηθούμε την τελευταία επαφή μας με το Abarth 595 Competizione των 180 PS, αλλά και από το 695 biposto με τα 190 άλογα από την επαφή μας στην πίστα του Varano.

[Πηγή Abarth]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube