Ένα διαφορετικό ταξί Škoda! [video]

Ένα διαφορετικό ταξί Škoda! [video]

Τα κίτρινα Octavia TDI τα βλέπουμε κάθε μέρα, αλλά στην Πράγα εμφανίστηκε ταξί Fabia R5 με «ταρίφα» τον πολυπρωταθλητή ράλι, Jan Kopecký.

Τώρα που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι έχει τελειώσει, τα εργοστασιακά Škoda Fabia R5 δεν θα μπορούσαν να κάθονται άπρακτα. Αποφασίστηκε λοιπόν να δουλέψουν ως ταξί στους δρόμους της Πράγας.

Τοποθετήθηκε το σήμα TAXI” στη σκεπή και ο Jan Kopecký, πρωταθλητής Ευρώπης και πέντε φορές πρωταθλητής Τσεχίας, (ξανα)πήρε το τιμόνι. Και δεν πόζαρε απλά για ένα βιντεάκι, αλλά έκανε 165 χιλιόμετρα διαδρομών μέσα στην πόλη, μεταφέροντας 23 πελάτες στον προορισμό τους. Οι πελάτες μάλιστα, που κάθονταν στο μπάκετ του συνοδηγού του Kopecký, Pavel Dresler, έπρεπε να κάνουν και τη δουλειά του, διαβάζοντας σημειώσεις για τη διαδρομή και ανάβοντας τους υαλοκαθαριστήρες.

Η όλη υπόθεση ήταν βέβαια ένα διαφημιστικό τρικ της Škoda για να γιορτάσει το (τρίτο στη σειρά) πρωτάθλημα WRC2 και τους 14 άλλους εθνικούς και περιφερειακούς τίτλους που κέρδισε φέτος το Fabia R5.

Το αγωνιστικό σουπερμίνι των 1.230 κιλών έχει έναν 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα 1,6 λίτρων που αποδίδει 290 ίππους και 42,8 kgm ροπής, και κινεί όλους τους τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 5 σχέσεων. Έχει και υδραυλικό χειρόφρενο για να βοηθάει στους πιο απίστευτους ελιγμούς. Δεν έχει όμως τα πιο βασικά πλεονεκτήματα ενός ταξί: το πίσω κάθισμα και το μεγάλο πορτμπαγκάζ. Γι’ αυτό, καλύτερα θα ήταν να βγάλει η Škoda στους δρόμους είτε το στέισον Fabia R5 Combi που έδειξε πρόπερσι στο φεστιβάλ του Wörthersee, είτε το Kodiaq WRC που μας είχε παρουσιάσει φέτος την… Πρωταπριλιά (βλ. φωτογραφική gallery).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Škoda: Δύο νικητές του Monte με διαφορά 40 ετών, σε παγωμένη πίστα [video]

[Πηγή: Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube