Škoda: Δύο νικητές του Monte με διαφορά 40 ετών, σε παγωμένη πίστα [video]

Škoda: Δύο νικητές του Monte με διαφορά 40 ετών, σε παγωμένη πίστα [video]

Το Fabia, που κέρδισε φέτος στο Ράλι Monte Carlo, και το 130 RS που είχε νικήσει το 1977, σε μια χιονισμένη αντιπαράθεση.

Αναρωτηθήκατε γιατί τα εργοστασιακά Škoda στο φετινό Monte δεν ήταν στα γνωστά πράσινα-άσπρα χρώματα, αλλά σε λευκό με μπλε γραμμές και κόκκινα σιρίτια;

Απλά, η Škoda Motorsport ήθελε να γιορτάσει τη νίκη που είχε πάρει προ 40 ετών με το 130 RS στην κατηγορία των 1.300 κυβικών, οπότε έβαψε τα φετινά αγωνιστικά στα χρώματα των παλιών.

Η νίκη κλάσης των clav Blahna και Lubislav Hlávka στο Monte του 1977 ήταν ένα ορόσημο στην ιστορία 116 ετών της Škoda Motorsport. Βρήκε λοιπόν τον Blahna, στρουμπουλό παππούλη πλέον, έβγαλε από το μουσείο το δοξασμένο 130 RS με το νούμερο 49 και τους έφερε στη χιονισμένη πίστα για να συναντήσουν το φετινό αγωνιστικό Fabia R5 και τον νυν εργοστασιακό οδηγό Jan Kopecký.

Πάνω στο χιόνι και τον πάγο, ο Blahna θυμήθηκε τα νιάτα του, ενώ ο Kopecký έβγαλε τα απωθημένα του – και πήγε και τον Blahna μια βόλτα να του ανεβάσει κι άλλο την πίεση.

Η συνάντηση αυτή έγινε πριν το Ράλι Monte Carlo, οπότε θεωρητικά δεν ήξεραν πώς θα πήγαιναν τα πράγματα για την τσεχική ομάδα. Πήγαν όμως πολύ καλά, αφού τα Fabia R5 πήραν τις δύο πρώτες θέσεις της κατηγορίας WRC2, με τον Andreas Mikkelsen και τον Jan Kopecký αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube