Η Ford ανακοινώνει τους οδηγούς της για το WEC

Η Ford ανακοινώνει τους οδηγούς της για το WEC

Η ομάδα Chip Ganassi ανακοίνωσε τα ονόματα των οδηγών της που θα ακολουθήσουν πλήρες πρόγραμμα στο WEC με το Ford GT.

Ο Olivier Pla, ο Stefan Mucke, ο Andy Priaulx και ο Marino Franchitti (από αριστερά προς τα δεξιά) θα ακολουθήσουν πλήρες πρόγραμμα στο World Endurance Championship, στο τιμόνι του Ford GT.

Η ομάδα θα συμμετάσχει με δύο Ford GT στην κατηγορία GTE. «Συμμετέχουμε για να κερδίσουμε», δήλωσε εμφατικά ο εκπρόσωπος της Ford, Dave Pericak. «Για να είσαι ανταγωνιστικός σε αυτό το επίπεδο χρειάζεσαι το καλύτερο αυτοκίνητο, την καλύτερη ομάδα, και φυσικά τους καλύτερους οδηγούς. Και είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τον Olivier, τον Andy, τον Stefan και τον Marino να οδηγούν το Ford GT».

Ο Andy Priaulx θα διακόψει την συνεργασία του με την BMW έπειτα από 13 χρόνια, για να ενταχθεί στην Ford. Θα οδηγήσει επίσης ένα πρωτότυπο Ford στον 24ώρο αγώνα της Daytona, ως μέλος μιας all star ομάδας, μαζί με τους Alex Wurz, Lance Stroll και Brendon Hartley. Ο Franchitti πήρε το 2014 την πρώτη θέση της γενικής στις 12 Ώρες του Sebring. Έχει επίσης στο παλμαρέ του έναν τίτλο στην Βρετανικό Πρωτάθλημα GT και ένα πόντιουμ στο πρωτάθλημα American Le Mans Series. Ο Pla εντάσσεται στην ομάδα της Ford έπειτα από μια δύσκολη χρονιά, αφού ξόδεψε το 2015 ως μέλος του αποτυχημένου project Nissan στην μεγάλη κατηγορία των πρωτοτύποων LMP1 του WEC. Ο Mucke φέρνει στην ομάδα εμπειρία τεσσάρων σεζόν στα GT με Aston Martin.

Οι δοκιμές θα αρχίσουν τον Φεβρουάριο, μετά τις 24 Ώρες της Daytona, όπου το Ford GT θα κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο του με τους Mucke, Richard Westbrook και Ryan Briscoe.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube