Δύο Honda NSX θα τρέξουν στο Pikes Peak

Δύο Honda NSX θα τρέξουν στο Pikes Peak

Δύο υβριδικά σούπερκαρ της Honda θα τρέξουν στο φημισμένο Pikes Peak που θα διεξαχθεί από τις 18 ως τις 26 Ιουνίου.

Πέρσι το Honda NSX  ήταν το επίσημο pace car. Φέτος δύο αυτοκίνητα θα συμμετάσχουν στη διασημότερη ανάβαση του κόσμου, στο Pikes Peak του Colorado. Το αμερικάνικο παρακλάδι της Honda, η Acura, θα τρέξει επίσης ένα πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο σε αμάξωμα NSX.

Και τα δύο αυτοκίνητα κινούνται από το ίδιο υβριδικό σύστημα με τους τρεις κινητήρες, όπως και η έκδοση πάραγωγής. Αλλά αυτό που θα αγωιστεί στην κατηγορία Time Attack 1 έχει βελτιώσεις όπως ελαφρύτερο αμάξωμα και αλλαγμένη εξάτμιση για αυξημένη ισχύ. Το αυτοκίνητο της Time Attack 2 είναι ένα αυτοκίνητο σε πλήρως εργοσετασιακή κατάσταση, εξοπλισμένο απλώς με roll cage και τα απαραίτητα για την ασφάλεια.

«Το Pikes Peak δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο αγώνα. Είναι το ιδανικό πεδίο για να αποδείξουμε την ισχύ και την απόδοση των προϊόντων μας», δήλωσε ο Jon Ikeda, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Acura. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική με την συμμετοχή στον “Αγώνα προς τα Σύννεφα”. Θα μας δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την αντοχή και την απόδοση της τεχνολογίας μας σε κινητήρες και μετάδοση. Και να ακονίσουμε το αγωνιστικό μας  ένστικτο».

Το εμπνευσμένο από το NSX αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα έχει  τέσσερις κινητήρες. Θα κινείται από μια παραλλαγή του προηγμένου συστήματος Honda Super Handling All-Wheel Drive με δυνατότητα ρύθμισης της κατανομής ροπής ξεχωριστά και αυτόνομα σε κάθε τροχό. Το αυτοκίνητο θα το οδηγήσει ο Tetsuya Yamano, ο οποίος είχε οδηγήσει στον περσινό αγώνα του Pike Peak ένα άλλο ηλεκτρικό πρωτότυπο της εταιρείας, βασισμένο στο Honda CR-Z.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube