Pininfarina: Σχεδιάζει την παραγωγή ηλεκτρικού σούπερκαρ

Pininfarina: Σχεδιάζει την παραγωγή ηλεκτρικού σούπερκαρ

H Pininfarina, ύστερα από την εξαγορά της από την ινδική Mahindra τον περασμένο χρόνο, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τηαν παραγωγή ενός ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου

Ο πασίγνωστος σχεδιαστικός οίκος στην Έκθεση της Γενεύης παρουσίασε ένα σπορ υδρογονοκίνητο πρωτότυπο, το H2 Speed, αλλά η εμπλοκή της Mahindra στη Formula E, σημαίνει πως ένα ηλεκτρικό σπορ μοντέλο είναι η επόμενη φυσιολογική κίνηση.

Αυτό θα συνδυάζει την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία του αγωνιστικού αυτοκινήτου με τη σχεδιαστική τεχνογνωσία του οίκου Pininfarina.

Σχετικά με τη σημασία της Pininfarina, το αφεντικό της Μahindra, Pravin Shah ανέφερε: «Ο ρόλος της σχεδίασης είναι απολύτως κρίσιμος, κυρίως όσον αφορά σε αυτοκίνητα που δεν θα ρυπαίνουν καθόλου, αλλά θα είναι άκρως εντυπωσιακά εμφανισιακά, διότι αυτό θέλει ο πελάτης ενός σπορ οχήματος».

Παραδέχτηκε πως η απόκτηση της Pininfarina θα βοηθήσει σημαντικά στη σχεδίαση ενός σπορ αυτοκινήτου που να προέρχεται από το αγωνιστικό της Formula E και πρόσθεσε πως ο συνδυασμός της σχεδιαστικής τεχνογνωσίας της παγκοσμίου φήμης Pininfarina με τον κατασκευαστικό βραχίονα υψηλής τεχνολογίας της Mahindra, θα είναι καταλυτικός για τη διαφοροποίηση της ως κατασκευαστή αυτοκινήτων. Η ιδέα λοιπόν είναι πως η Pininfarina θα βοηθήσει τη Mahindra να παρουσιάσει μια μοναδική επιχειρηματική πρόταση στον χώρο των αυτοκινήτων, των αγώνων, της αλλαγής σχεδιαστικών προτύπων, ενώ την ίδια στιγμή θα είναι πρωτοπόρος και σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Ο πρόεδρος της ινδικής εταιρείας, Anand Mahindra, είπε πως η εταιρεία του, ούτως ή άλλως ήταν ένας από τους καλύτερους πελάτες του οίκου Pininfarina και πριν την εξαγοράσει. Θεωρεί και αυτός πως το σχέδιο είναι βασικός παράγοντας της αυτοκινητοβιομηχανίας και προσθέτει πως η απόκτηση της Pininfarina θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για καλύτερα σχέδια σε όλη την γκάμα της Mahindra.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube