DTM: Wehrlein (με Mercedes) και BMW μοιράστηκαν τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών

DTM: Wehrlein (με Mercedes) και BMW μοιράστηκαν τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών

Όλα κρίθηκαν στους δύο τελευταίους αγώνες στην πίστα του Hockenheim

Ο Pascal Wehrlein έγινε ο πιο νέος οδηγός στην ιστορία του DTM που κατακτά το πρωτάθλημα. Ο οδηγός της Mercedes-Benz, το Σάββατο, ανήμερα των 21ων γενεθλίων του τερμάτισε στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης, αλλά η βαθμολογική διαφορά που είχε από τους διώκτες του σε συνδυασμό με το ότι αυτοί δεν κατάφεραν να τερματίσουν σε θέσεις τέτοιες που να καλύπτεται η διαφορά, του χάρισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.
 
Ο Γερμανός με τον τίτλο αυτό, έσπασε και το ρεκόρ του Marco Wittmann της BMW που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα στα 25 του χρόνια. 
Για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου ο Pascal Wehrlein σημείωσε δύο νίκες, είχε άλλες πέντε εμφανίσεις στο βάθρο ενώ κατάφερε να βαθμολογηθεί σε 15 αγώνες. 
Για την ιστορία τον αγώνα του Σαββάτου κέρδισε ο Timo Scheider (Audi) με δεύτερο ένα άλλο Audi, αυτό του Jamie Green και τρίτον τον Maxime Martin (BMW).
 
Μάχη για τους Κατασκευαστές 
Στον αγώνα της Κυριακής με τον τίτλο στο πρωτάθλημα οδηγών να έχει κριθεί, η μάχη δόθηκε για τον τίτλο στους κατασκευαστές
Η Audi ήθελε οπωσδήποτε το τρόπαιο και οι οδηγοί της πάλεψαν σκληρά γι' αυτό με τους Jamie Green, Mattias Ekstrom και Edoardo Mortara να κάνουν το «1-2-3», αλλά αυτό να μην αρκεί να καλύψει τη βαθμολογική διαφορά που χώριζε την ομάδα από αυτήν της BMW που τελικά πανηγύρισε έξαλλα τον τίτλο.
Για τους Βαυαρούς οι 19 βαθμοί της 6ης, 7ης, 8ης και 10ης θέσης των Maxime Martin, Antonio Felix da Costa, Bruno Spengler και Martin Tomczyk αντίστοιχα ήταν αυτοί που τους χάρισαν το στέμμα για το 2015.

Ετσι, στο πέσιμο της αυλαίας στο Hockenheim, η Mercedes πανηγύρισε τον τίτλο των οδηγών, η BMW αυτόν των κατασκευαστών και η Audi έμεινε με την γλυκόπικρη γεύση της χωρίς αντίκρυσμα νίκης. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube