Δοκιμές με την Ligier JSP217 της LMP2 έκανε ο Αlonso

Δοκιμές με την Ligier JSP217 της LMP2 έκανε ο Αlonso

Ενόψει του αγώνα για τις 24 Ωρες της Daytona στις 27 και 28 Ιανουαρίου

Στις 27 και 28  Ιανουαρίου ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 1 Fernando Alonso θα τρέξεις στις 24 Ωρες της Daytona με την ομάδα United Autosports, στην κορυφαία για το πρωτάθλημα IMSA SportsCar κατηγορία LMP2.
 
Ο Ισπανός θα μοιραστεί το αυτοκίνητο με τον τρίτο οδηγό της McLaren και πρωταθλητή στη ευρωπαϊκή F3, Lando Norris. Μαζί τους στην Ligier JSP217 θα είναι και ο Phil Hanson. Το δεύτερο αυτοκίνητο της ομάδας United Autosports θα οδηγήσουν ο Will Owen, ένας ακόμη οδηγός που δεν έχει ανακοινωθεί και ο Paul di Resta
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο Alonso, αφού πρώτα ολοκλήρωσε δοκιμές με το  LMP1 της Toyota, βρέθηκε στην πίστα του Aragon για να κάνει δοκιμές με τη  Ligier JS P217 και να πάρει μια γεύση από το αυτοκίνητο που θα οδηγήσει στην Daytona. Παράλληλα προγραμματίζει και ένα ακόμη διήμερο δοκιμών, στις 5-7 Ιανουαρίου, τρεις εβδομάδες πριν τον αγώνα, όπου εκεί πλέον θα γράψει πολύ περισσότερα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο σε μια τελική φάση προετοιμασίας του. 
 
 
Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος από τη δοκιμή αλλά και από το κλίμα που συνάντησε στην ομάδα.  Τόνισε πως η αίσθηση του αυτοκινήτου είναι εξαιρετική αλλά όπως και να το κάνουμε -είπε- ήταν μια πρώτη επαφή. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε να οδηγήσω και πάλι το αυτοκίνητο πριν τον αγώνα και βέβαια πρέπει να συνηθίσω τους μπόλικους διακόπτες που είδα μπροστά μου. 
 
 
Σε ό,τι αφορά στην ομάδα, ο Alonso δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή ένοιωσε μέλος μιας μεγάλης οικογένειας, έχοντας απέναντί του ζεστούς και εξαιρετικά συνεργάσιμους ανθρώπους. 
Από την πλευρά του ο διευθυντής της ομάδας, ο Richard Dean, τόνισε πως δεν μας εξέπληξε καθόλου το πόσο γρήγορα ο  Fernando εξοικειώθηκε με το αυτοκίνητο. Δεν του πήρε καθόλου χρόνο είπε χαρακτηριστικά, να συνηθίσει το αυτοκίνητο και να κάνει γρήγορους γύρους σε μια πίστα που δεν είχε οδηγήσει ποτέ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube