Δείτε το ανατριχιαστικό ατύχημα ενός Ford GT στην Eau Rouge [video]

Δείτε το ανατριχιαστικό ατύχημα ενός Ford GT στην Eau Rouge [video]

Η Eau Rouge δαγκώνει ακόμη. Η πιο δύσκολη στροφή στον κόσμο δείχνει τα δόντια της στον Stefan Mucke και στο Ford GT.

Η πιο διάσημη στροφή στον κόσμο, η Eau Rouge στο Spa-Francorchamps, έχει πλέον άλλο ένα θύμα. Το #66 Ford GT και τον Stefan Mucke. Το ατύχημα έγινε στον αγώνα του πρωταθλήματος WEC που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο.

Το αυτοκίνητο, το ένα από τα δύο Ford GT της ομάδας Chip Ganassi Racing, διαλύθηκε. Αλλά ο Stefan Mucke βγήκε από μέσα σώος, με ορισμένους μώλωπές στα πόδια. Μεταφέρθηκε φυσικά στο κέντρο υγείας της πίστας, όπου οι γιατροί έκριναν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Όπως δείχνει το video, το αυτοκίνητο είχε πάρα πολλά χιλιόμετρα όταν ξαφνικά ξεκόλλησε το πίσω μέρος, έκανε ένα τετ-α-κε και έσκασε με σφοδρότητα στον τοίχο της εξωτερικής πλευράς.

Το αυτοκίνητο ήταν ήδη εκτός διεκδίκησης μιας θέσης στο βάθρο στην κλάση GTE Pro, λόγω προβλημάτων με τα τούρμπο. Ωστόσο η συνολική παρουσία της Ford, δεν ήταν τόσο κακή. Το #67 Ford GT που οδηγούσαν οι Andy Priaulx, Marino Franchitti και Harry Tincknell τερμάτισε στην τρίτη θέση και έτσι η Ford πήρε το πρώτο της βάθρο στη νέα αυτή εποχή εμπλοκής στους αγώνες αντοχής. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube