Dakar Special: Κέρδισε ή δεν κέρδισε ο Loeb την 10η Ε.Δ;

Dakar Special: Κέρδισε ή δεν κέρδισε ο Loeb την 10η Ε.Δ;

Ο Sebastien Loeb κέρδισε τη σημερινή 10η ειδική στο δρόμο, αλλά μπορεί τελικά να την χάσει στα χαρτιά.

Ο Sebastien Loeb της Peugeot πήρε τη νίκη στην 10η ειδική, ενώ ο δεύτερος στην γενική κατάταξη και team mate του Stephane Peterhansel τράκαρε με αγωνιζόμενο αναβάτη μοτοσικλέτας.

Ο Peterhansel σταμάτησε να βοηθήσει τον αναβάτη με τον οποίο συγκρούστηκε. Και ίσως οι διοργανωτές του δώσουν πίσω τον χρόνο που έχασε εκεί. Έτσι μπορεί τελικά η πρώτη θέση της 10ης ειδικής να επιστρέψει στον Peterhansel και τελικά να προσπεράσει τον Loeb στην γενική κατάταξη.

Η Ε.Δ Chilecito-San Juan είχε μήκος 449 km, με μια ουδέτερη ζώνη 90 km. Και ήταν η μεγαλύτερη του αγώνα, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, με πολλά σκέλη να έχουν ακυρωθεί και άλλα να έχουν ψαλλιδιστεί λόγω της κακοκαιρίας. Ο Loeb ξεκίνησε τη μέρα δύο λεπτά μπροστά από τον Peterhansel, αλλά έχασε το μεγαλύτερο μέρος από αυτό το προβάδισμα. Αλλά ο Peterhansel λίγο αργότερα τράκαρε με τον Simon Marcic, αναβάτη της KTM. Ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έσπασε το πόδι του. Ο Peterhansel, πολυνίκης ο ίδιος στοπαρελθόν και με μοτοσικλέτα, σταμάτησε στο σημείο για 10 λεπτά, για να βοηθήσει τον Σλοβάκο αναβάτη μέχρι να έρθουν οι γιατροί.

Παρά την καθυστέρηση, δεν έπεσε πολύ πίσω από τον Loeb στο πρώτο σκέλος της ειδικής, καθώς ο εννιά φορές παγκόσμιος του WRC έχανε χρόνο και έπεσε πίσω και από τον Despres με το άλλο Peugeot 3008 DKR. Ωστόσο, μετά τη ουδέτερη ζώνη, ο Loeb ανέβασε τον ρυθμό του και τελικά τερμάτισε 2’33” μπροστά από τον Despres. Τρίτος, 6’45” πιο πίσω ολοκλήρωσε τη μέρα του ο Peterhansel. Οπότε, αν του δώσουν πίσω τον χρόνο που έχασε όταν σταμάτησε να βοηθήσει τον Marcic, θα είναι πρώτος στην ημέρα, με 3’ προβάδισμα. Στη γενική κατάταξη, αυτή τη στιγμή ο Peterhansel είναι δεύτερος, 8’23” πίσω από τον Loeb. Αν του δώσουν αυτό το 10λεπτο, θα βρεθεί 1,5” εμπρός.

Διαβάστε ακόμη Δοκιμάζουμε το αγωνιστικό MINI All4 Racing του Dakar [video]

Για τους ανταγωνιστές της Peugeot η μέρα ήταν κακή. Ο Nani Roma με το Toyota Hilux ξεκίνησε τη μέρα του 24’ πίσω από τον Loeb και στην διάρκειά της έχασε άλλη μισή ώρα καταλήγοντας στα 55’ από την κορυφή, στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.

Εφιαλτική ήταν η μέρα του Hirvonen. Ο Φιλανδός τράκαρε με διαγωνιζόμενο φορτηγό και έσπασε το ψυγείο του MINI All4 Racing, οπότε έπρεπε να σταματήσει για επισκευές. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει ακόμη τερματίσει, αλλά εκτιμάται ότι έχασε τρεις ώρες περίπου.

Πηγή Motorsport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube